SAB verbaasde vriend en vijand met een sterke start van het seizoen. De vierdeklasser begon met de nodige twijfels aan het voetbaljaar, maar is uit de startblokken geschoten met tien punten uit vier duels als resultaat. Volgens Jordy den Tenter, die bezig is aan zijn vijfde seizoen in het zwart-wit, laat SAB zien hoe krachtig een collectief kan zijn.

het uitzendbureau

Jordy den Tenter staat bekend als flankspeler met een gigantische longinhoud. Al jarenlang dendert hij over de rechtervleugel van SAB. Hij deed dat de afgelopen seizoenen als rechtsback, maar mocht het in de voorbereiding op dit voetbaljaar van trainer Martijn Malinka eens als vleugelaanvaller proberen. Dat was een gouden greep: Den Tenter (25) bleek met de extra energie het doel makkelijker te vinden. “In de beker scoorde ik al vier keer en die lijn heb ik in de competitie doorgetrokken. Ik heb profijt van mijn snelheid, ben geen rechtsbuiten die een man passeert met een actie. Door de 50 meter die ik nu niet hoef te overbruggen vanaf de rechtsbackpositie, houd ik kracht en conditie over.”

Justin
Den Tenter begon met voetballen bij SAB, speelde enkele jaren bij TVC, om in 2015 weer terug te keren op sportpark Ruitersboslaan. “Ik heb het hier zeker goed naar mijn zin, we hebben een leuk team. Zolang dat bij elkaar blijft, blijf ik zeker bij SAB. Ik zou ooit nog eens met mijn broertje willen voetballen, Justin speelt nu bij JEKA.” De fitheid van Den Tenter is altijd in orde: hij is in het dagelijks leven gymdocent op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. “Nee, ik geef niet alleen maar voetballes. Ik vind andere sporten ook hartstikke leuk om te doen. Ik geniet er echt van als een leerling aan het begin van een les geen koprol kan en aan het einde wel.” Hij doet soms nog weleens mee met de oefeningen die hij zijn leerlingen geeft. “Een shuttle run bijvoorbeeld. Het is fijn dat ik op die manier mezelf train, maar ik doe het vooral om hen extra te motiveren.” Sinds zijn terugkeer bij SAB is Den Tenter ook gaan fitnessen, hij merkt dat de toegenomen kracht hem een voordeel geeft op het veld.

SAB is sterk aan de competitie begonnen: de Bredanaars staan op tien punten uit vier duels in hun vierde klasse. “Als je kijkt naar de bekerwedstrijden, dan was het wel even schrikken qua resultaten. Dat viel tegen, maar we hadden ook een heel korte voorbereiding en zagen die bekerpotjes echt als oefenduels. We hebben best wat aardige voetballers verloren. Ik had dan ook niet verwacht dat we zo sterk aan de competitie zouden beginnen. We wilden gewoon een leuk jaar hebben, waarin we goed voetbalden. Ik hoopte persoonlijk op het linkerrijtje. Nu we zo goed zijn gestart, mag die doelstelling naar boven en zou een plek bij de top vier mooi zijn. Als we nog een periodetitel pakken, mogen we op een heel goed seizoen terugkijken.” Den Tenter denkt niet dat de sterke seizoensstart toeval is. “We hebben een groep die voor elkaar werkt. Je merkt dat een sterk collectief soms beter kan zijn dan echt goede individualisten.”

Coronabreak
De 25-jarige vleugelspeler hoopt dat de tweede coronabreak snel voorbij is. “Je mist het voetballen met het hele elftal, het biertje na afloop in de kantine. Ik hou mezelf wel fit in de sportschool of door hard te lopen, maar je wilt die gasten toch graag zien.”

Klik hier voor meer artikelen over SAB.
Klik hier voor meer informatie over SAB.