Gylermo Siereveld speelt pas twee seizoenen bij NAC, maar tekende vorig jaar al zijn eerste profcontract en heeft zijn debuut voor de Parel van het Zuiden in de Keuken Kampioen Divisie reeds gemaakt. De 18-jarige Zeeuw leeft zijn droom. 

roha shop

Gylermo Siereveld begon met voetballen bij VC Vlissingen, maakte in de jeugd de overstap naar RCS en werd een paar jaar later gescout door JVOZ, Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Daar speelde hij zes jaar lang. In 2019 stond NAC opeens op de stoep bij Siereveld. “Ik mocht op stage komen voor twee trainingen en een wedstrijd. Na de trainingen hadden ze al genoeg gezien, ze wilden me hebben. Mijn droom kwam uit.”

Siereveld omschrijft zichzelf als een sterke centrale verdediger. “Ik hou ervan om het duel aan te gaan met de spits. Ik ben zelf groot en sterk, dus wordt niet snel aan de kant gezet. Daarnaast beschik ik over een goede techniek, doordat ik vroeger in de zaal heb gespeeld.”

In oktober debuteerde Siereveld in het betaald voetbal, als basisklant in het duel tegen SC Cambuur. “Een dag van tevoren kreeg ik te horen dat ik ging spelen. Ik was erg blij, omdat het vroeger altijd al mijn droom was om in het betaald voetbal te spelen. Moreno Rutten was een twijfelgeval en kon niet starten, waardoor ik begon als linksback. Dat was in het begin even wennen, omdat het mijn eerste keer was op die positie, maar ik speelde een verdienstelijke wedstrijd.” Hij voelde gezonde spanning. “De groep gaf mij een goed gevoel. Ze zeiden dat ik gewoon mijn ding moest doen en dat het goed zou komen. Ik kreeg duidelijke taken mee en voerde deze uit. Na de wedstrijd stond mijn telefoon roodgloeiend met alle positieve reacties.”

Siereveld leeft zijn droom. “Als kleine jongen droomde ik ervan om profvoetballer te worden en nu is dat gelukt, maar ik ben er nog lang niet en moet mezelf blijven ontwikkelen. De hoogtepunten uit mijn carrière tot nu toe waren het moment dat ik mijn contract tekende en mijn debuut voor NAC.” Het is zijn eerste jaar bij de selectie van NAC. ”Mijn doelstelling voor dit seizoen is de concurrentie aangaan met de andere centrale verdedigers en zoveel mogelijk minuten maken. Verder moet ik mezelf blijven ontwikkelen om nog beter te worden.”

Siereveld kijkt in zijn vrije tijd graag voetbal. “Mijn grote voorbeeld is Virgil van Dijk. De dominantie die hij uitstraalt op het veld is niet normaal en hij wint bijna al zijn duels. Ik geniet ervan om hem te zien spelen, daar kan ik veel van leren.”

Klik  hier meer informatie over NAC.
Klik  hier meer artikelen over NAC.

Bron: www.NAC.nl