Guilliano Wierikx (26) streek in de zomer van 2019 neer op sportpark Heksenwiel. Zijn voetbalcarrière speelde zich tot dat moment vooral op de Roosendaalse velden af en bij Rood-Wit, maar hij koos na zijn verhuizing naar Breda voor Boeimeer. Dat blijkt een goede keus: hij voelt zich daar prima en ziet zichzelf niet snel meer vertrekken.

verfhuys-breda

Hij heeft al aardig wat clubs gehad. Guilliano Wierikx voetbalde bij Alliance, RBC en BSC, werd kampioen in de tweede klasse met Rood-Wit en keerde daarna nog even terug bij BSC. Toen hij naar Breda verhuisde, motiveerde vriend Mikey Damen hem om eens bij Boeimeer te komen kijken. De twee zijn inmiddels voor het tweede seizoen teamgenoten. “Het is prima hier, het is een leuke vereniging met goede mensen en een fijn team. Het niveau is niet hoog, maar dat hoeft voor mij ook niet meer zo nodig. Dan was ik wel bij Rood-Wit gebleven. Je moet dan zo ver reizen voor uitwedstrijden, daar heb ik weinig behoefte aan. Het is goed zo.”

Derde
Boeimeer eindigde vorig seizoen als derde in hun zaterdag vierde klasse. “We hadden een heel nieuwe team, dus dan is een derde plaats gewoon goed. Misschien waren we nog wel tweede geworden als we het seizoen hadden afgemaakt. Als we dit jaar nog kunnen voetballen, denk ik dat de top drie haalbaar is. Internos lijkt me een maatje te groot. Promoveren is voor mij geen must. Het zou leuk zijn, maar niet meer dan dat.”

Wierikx speelt in Boeimeer op een voor hem vreemde positie: in de spits. “Ik ben altijd linkermiddenvelder geweest, heb in de jeugd nog wel een tijdje spits gestaan. Ik maak goaltjes en ben balvast, dus daarom past deze rol bij me.” Een spits wordt uiteindelijk afgerekend op zijn doelpunten. Wierikx eist van zichzelf minstens tien treffers. “Ik vind vijftien wel een mooi aantal, maar het is voor mij niet heel belangrijk. Tien tot vijftien goals is altijd wel goed.”

Saai
De 26-jarige aanvaller mist het voetballen enorm in de tweede coronabreak. “Het is nu werken en naar bed, meer is er niet. Als je voetbalt, heb je nog de afwisseling van de trainingen en wedstrijden. Dan kom je nog wat anderen tegen. Je bent een beetje bezig, nu doe je helemaal niks. Het is gewoon saai.”

Klik hier voor meer informatie over BSV Boeimeer.
Klik hier voor meer artikelen over BSV Boeimeer.