frans-krol-

Dit jaar wordt het Bredase Bouwers Voetbaltoernooi voor de 47e keer georganiseerd bij RKVV JEKA. Daarom spraken wij met Frans Krol die al jaren mee helpt in de organisatie van dit fantastische toernooi.

Frans Krol heeft vroeger zelf ook actief jaren mee mogen doen met het toernooi. “Ik ben 46 jaar werkzaam geweest bij Korteweg Bouw in Breda, die ook meededen met het toernooi. Vroeger voetbalde ik zelf nog bij PTT Breda wat inmiddels gefuseerd is in TVC Breda.  Daarom was het voor mij toen der tijd onwijs leuk om mee te doen aan het toernooi met Korteweg Bouw.”

Sinds 1973 organiseert ieder jaar een ander bedrijf het toernooi en ook Korteweg Bouw kwam een keer aan de beurt. “Ik heb toen in de organisatie het administratieve plaatje ingedeeld en ik vond het eigenlijk onwijs leuk om te doen en zodoende ben ik er een beetje ingerold, want ik doe het inmiddels al een jaar of twintig.” reageert Frans Krol lachend.

Het toernooi is echt alleen voor bedrijven die gerelateerd zijn aan de bouwsector en zo willen ze het bij de organisatie ook zo houden. “Alle bedrijven hebben wel iets met de bouw. Zo doen er toeleveranciers mee, aannemers, schilderbedrijven, slopers, dakdekkers etc. Het is een leuke en gevarieerde mix van alles. Echter moet het wel gefocust blijven op de bouw en de gezelligheid staat voorop.”

Dit jaar wordt het toernooi voor de 47e keer georganiseerd en doen er maar liefst 37 bedrijven mee. “Een recordaantal deelnemers en dat is mooi om te zien. Daarom moesten we wel opzoek naar een passende locatie en die hebben we gevonden bij RKVV JEKA. Zij beschikken over genoeg velden/kleedkamers en een hele grote mooie kantine met een groot terras om alle mensen een plek te kunnen geven en die zo ook zicht hebben op alle velden. We gaan ieder jaar uit van 10 á 11 personen per bedrijf die meedoen en dan aanhang niet meegerekend, om die reden mikken we altijd op ongeveer 1000 mensen die rondlopen op deze dag en dan is een passende locatie wel handig.”

Het Bredase Bouwers Voetbaltoernooi is een non-profit organisatie, al het binnen gekomen inschrijfgeld wordt in het toernooi gestoken. “Ieder bedrijf betaald een vast bedrag waarmee de kosten worden gedekt. Zo betalen ze voor de EHBO, scheidsrechters en het entertainment en ontvangt ieder bedrijf de nodige drank/etensbonnen voor deze dag. Ieder jaar hebben we ook live entertainment. Dit jaar hebben we een DJ en twee zangers geregeld die tussen 15:00 uur en 19:00 uur optreden. Voor de allerkleinsten zijn er springkussens en schminken. De administratie van dit alles die geregeld moeten worden is in overleg met het organiserende bedrijf, dit jaar is dat Leys/Holtgrefe Breda(Luuk van der Walle).”

Alle bedrijven krijgen een mooi aandenken mee naar huis. “Naast de winnaars die een beker mogen ontvangen, krijgen alle bedrijven een vaantje en een wedstrijdbal, dit alles met het logo van het organiserende bedrijf (Leys/Holtgrefe) erop.”

Het toernooi wordt meestal in één van de laatste weekenden van mei of begin juni georganiseerd. “Voor dit jaar staat 6 juni in de agenda, maar het varieert ieder jaar. Dit ligt ook aan de KNVB-competitie, aangezien er bij ieder bedrijf wel een paar amateurvoetballers spelen die rond die tijd nacompetitie moeten voetballen. Daarom wil het nog weleens verschuiven.”

Naast voetbal is er ook genoeg tijd voor vermaak tijdens het toernooi. “Er wordt altijd tot ongeveer vier uur in de middag gevoetbald. Daarna kan iedereen genieten van de livemuziek onder het genot van een hapje en een drankje en breekt ook de welbekende derde helft aan. Dat is altijd supergezellig. Rond 19:00 uur stoppen we en kijken we al weer uit naar 2021.”

Frans Krol kan niet wachten op de 50e editie en wij ook niet! We wensen ieder bedrijf veel plezier en succes dit jaar en op naar de 50!

Meer informatie over het toernooi vindt u hier.