Evert van Huygevoort is een bekende naam binnen het Bredase (amateur)voetbal. De dertigjarige verdediger van TVC Breda dankt die status vooral aan zijn zangcarrière. Onlangs verwierf de man met meer dan één miljoen views op YouTube landelijk publiciteit met zijn nieuwe nummer ‘Ik wil naar NAC’.

roha shop

TVC Breda beschikt ongetwijfeld over een van de mooiste voetbalvelden van de hele stad. Want als echte Bredanaar moet het schitterend zijn om te mogen spelen op het hoofdterrein van de vereniging uit Tuinzigt. Vanaf die plek heb je namelijk een perfect uitzicht over het Rat Verlegh Stadion. Slechts wat stroken spoorrails scheiden sportpark Kwakkelhut van de thuishaven van NAC. Het lijkt daarom ook geen toeval dat de fanatieke NAC-fan Evert van Huygevoort drie jaar geleden terugkeerde bij zijn oude club TVC Breda. De waarheid is anders. “Ik was aan het zingen in een café in Prinsenbeek toen de toenmalige trainer van TVC Breda Twan van Vessem naar me toe kwam”, herinnert Van Huygevoort zich. “Ik speelde in een vriendenteam bij SAB en hij vroeg: ‘Waarom kom je niet weer bij ons voetballen, maar dan in het eerste?’ Dat leek me een mooi plan.”

Twaalf uit vier
Van Huygevoort kwam drie jaar geleden als aanvaller terug op sportpark Kwakkelhut, maar belandde op de linksbackpositie vanwege zijn snelheid, fysieke kracht en drang naar voren. Zijn eerste jaren in het eerste verliepen teleurstellend voor de Viola’s van het Zuiden. TVC Breda speelde een marginale rol in de vijfde klasse. “We hadden een volledig nieuw team en waren niet op elkaar ingespeeld. Maar nu is alles anders”, legt de linksback uit. “Tot de coronabreak haalden we de maximale score van twaalf punten uit vier duels. TVC is ook hele leuke, hechte club. Het is alleen jammer dat we nu niet kunnen voetballen.”

Miljoen views
Van Huygevoort baalt ook dat hij nu niet naar NAC kan. Zo erg zelfs, dat hij besloot zijn bekende feesthit ‘Ik spring voor NAC’ in een nieuw jasje te gieten, met de treffende titel: ‘Ik wil naar NAC’. De zingende voetballer bracht de eerste hit speciaal voor de play-off kraker met NEC Nijmegen uit in 2017. De timing was perfect. NAC promoveerde naar de eredivisie en Van Huygevoort trad op voor het Rat Verlegh Stadion voor een uitzinnige menigte van 20.000 man. De clip is op YouTube de legendarische grens van één miljoen views al lang gepasseerd. Het nummer ‘Ik wil naar NAC’ gaat ook lekker. “Ik kreeg na de lancering veel leuke reacties en mediakanalen als Fox Sports en RTL wilden me interviewen. Ik denk dat veel voetbalfans zich herkennen in de tekst.”

Van Huygevoort neemt bij TVC Breda ook regelmatig de microfoon in de hand. Enkele tegenstanders van de club boekten hem vorig seizoen zelfs voor de derde helft. “Ik heb gezongen bij Molenschot en Neerlandia’31, dat was helemaal top. Hopelijk kan ik snel weer in volle kroegen en kantines zingen. En ik heb dromen: zingen in een vol Rat Verlegh Stadion én op de Grote Markt na een promotie van NAC.”

 

Klik hier voor meer artikelen over TVC Breda
Klik hier voor meer informatie over TVC Breda