Twaalf uit vier. Een perfecte score en een indrukwekkende start van de competitie voor iedere ploeg, maar helemaal als promovendus. Bavel ging als koploper van de tweede klasse de coronabreak in.

het uitzendbureau

“We waren lekker bezig met Bavel”, zegt Coen Rijppaert, met gevoel voor understatement. De 56-jarige hoofdtrainer baalt dan ook van de nieuwe coronabreak. “Zonde als het seizoen afgebroken wordt op een moment dat je er lekker in zit. Aan de andere kant moeten we blij zijn dat we met een goed gevoel deze periode in zijn gegaan. Het is voor niemand leuk, ik sta ook graag met de jongens op het veld, maar we moeten er geen al te groot drama van maken.”

Collectief
De vliegende competitiestart had niemand in Bavel aan zien komen. “Het was een grote verrassing voor iedereen. Voorafgaand waren er wel twijfels bij ‘de buitenwacht’: had Bavel iets te zoeken in de tweede klasse? We wisten ook niet goed waar we aan begonnen en hoe we de tegenstand in moesten schatten. Het is voor ons een enorme uitdaging, die goed is begonnen. Maar we moeten niet te snel juichen, want het seizoen is nog lang. We kijken wel hoe ver we komen, spelen iedere wedstrijd om te winnen. Ik wil niet te ver vooruitkijken. Wie weet wat er gebeurt als we tegenslag oplopen. We hebben dit hele kalenderjaar bijvoorbeeld nog geen competitiewedstrijd verloren.”

Rijppaert dankt de sterke reeks aan het collectief. “De eenheid, samenhang en continuïteit. Een aantal dragende spelers is vertrokken na vorig seizoen, maar ook hun vervangers hebben heel snel de aansluiting gevonden. Ook het tweede speelt een belangrijke rol. Dat is een heel jong en dynamisch elftal, met acht, negen, misschien wel tien spelers die uit de jeugdopleiding zijn overgekomen. We maken enorme stappen als selectie.”

Genieten
De 56-jarige Bredanaar tekende inmiddels anderhalf seizoen geleden bij Bavel. Hij keerde daarmee terug als hoofdtrainer van een seniorenelftal, na een break van vijf seizoenen. “Ik merkte dat ik het hoofdtrainerschap op routine begon te doen. Daarnaast speelden een aantal factoren een rol voor mijn keuze om afstand te nemen tot de voetballerij. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij Zundert, maar ging daar op een vervelende manier weg. Belangrijker nog was het plotselinge overlijden van mijn zus. Daar heb ik echt een tik van gehad. Ik vond het wel goed om even niks te doen, geen verplichtingen op zondag te hebben.”

Rijppaert heeft echter niet helemaal stilgezeten. “Ik ben het jeugdteam van mijn zoon bij DIA gaan trainen en heb meegelopen in de jeugd van NAC.” Hij heeft nog geen moment spijt gehad van zijn komst naar Bavel. “Het is een warme, gastvrije club, waar ik van begin af aan een goed gevoel heb gehad. Ik voel me daar heel erg op mijn plaats. De samenwerking met de mensen van de kantine, het materiaal, het bestuur en het begeleidingsteam zijn gewoon top. Ik ga elke keer met plezier naar de club toe. Ik geniet er weer van.”

 

Klik hier voor meer informatie over VV Bavel
Klik hier voor meer artikelen van VV Bavel