We spreken vandaag met een jong talent van de hoofdmacht van VV The Gunners uit Breda, Boris Houtzager (17). Boris is al op zijn zestiende gedebuteerd in het eerste elftal van The Gunners. Hij begon op zijn vijfde bij deze club, waar hij in de JO15-1 koos om de stap naar Baronie te zetten. Hier speelde hij in de tweede divisie. Na anderhalf seizoen is Boris terug gegaan naar de JO17-1 van The Gunners. Dit seizoen speelt Boris voor het eerst vast in de hoofdmacht.

verfhuys-breda

Boris praat vol passie over het spelletje. Hij zit vol ambities en praat hier graag over. Naast het voetbal werkt Boris bij Jumbo Donk en volgt hij de opleiding Sport en Bewegen aan het Curio in Breda.

In zijn tijd bij Baronie verloor Boris langzaam het plezier in het spelletje, vertelt hij. “Ik heb anderhalf jaar bij Baronie gespeeld. Ik ben relatief snel terug gegaan naar The Gunners omdat ik het plezier kwijt was geraakt bij Baronie. Achteraf ben ik blij, want dit heeft er toe geleid dat ik op mijn 16e al mijn debuut mocht maken.”

Boris is pas 17 maar kijkt graag vooruit. Wij vroegen naar zijn ambities voor de toekomst. “Ik wil erg graag hogerop voetballen, misschien net zoals mijn broer. Of zelfs hoger!” Voor nu speelt Boris met zijn 17 jaar in de hoofdmacht van The Gunners. Dit team begon het huidige seizoen met zes punten uit vier wedstrijden. Genoeg reden om te vragen hoe Boris het begin van dit seizoen ervaren heeft. “Het begin was even wennen. We hadden nieuwe spelers en een nieuwe trainer. Op een gegeven moment ging het draaien en gingen we steeds beter spelen. Persoonlijk voelde het ook goed. Helaas is het seizoen stil gelegd.”

In zijn korte periode heeft Boris in zijn tijd bij Baronie wel een hoogtepunt mee mogen maken. Naast het debuteren op 16-jarige leeftijd, ziet hij het handhaven in de tweede divisie met Baronie als een hoogtepunt in zijn nog prille voetballoopbaan. Ook vertelde hij over zijn dieptepunten. “Verschillende blessures en het verliezen van het plezier in het spelletje zijn voor mij dieptepunten.”

Vroeger keek Houtzager enorm op naar de baltovenaar uit Brazilië, Neymar. Nu ziet hij Frenkie de Jong als zijn voorbeeld. “Zijn manier van voetballen is gewoon mooi. Hij houdt het gewoon simpel.”

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden is Boris druk bezig om fit te blijven, in deze periode misschien nog wel wat meer. “Op school ben ik veel in beweging en bezig met allerlei sporten. Vanwege Corona ben ik af en toe gaan hardlopen en voetbal ik zelf nog heel veel buiten. Zonder de Corona doe ik dit vaak met vrienden.”

Tenslotte kijken we samen met Boris vooruit. “De wedstrijden die we speelden zag je echt vooruitgang, helaas zette Corona hier een streep door. Ik heb er alle vertrouwen in dat we goed gaan presteren zodra alles weer terug naar normaal is.”

Klik hier voor meer artikelen over VV The Gunners
Klik hier voor meer informatie over VV The Gunners