Hij speelde in de jeugdopleiding van Willem II en voetbalde op hoog niveau in België. Sinds dit seizoen maakt Bredanaar Bas Wiegerink (28) echter zijn minuten bij PCP. De ervaren centrale verdediger wil zijn ploeg in de vierde klasse bij de hand nemen en heeft vertrouwen in het team.

het uitzendbureau

Zijn oom vroeg al jaren of hij bij PCP wilde komen voetballen, maar Bas Wiegerink hield de boot telkens af. De Bredanaar speelde immers jarenlang op hoog niveau bij onder meer JEKA en het Belgische KFC Zwarte Leeuw en KSV Weelde. Maar afgelopen zomer gaf hij dan toch zijn jawoord aan zijn oom, die bestuurslid is bij de vierdeklasser. “Ik speelde daarvoor met veel plezier in België bij Zwarte Leeuw, maar in de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 scheurde ik de kruisbanden af in mijn linkerknie. Ik besloot het voetbal één seizoen op een laag pitje te zetten. Toen ik dit jaar weer wilde beginnen op een lager niveau, bleek PCP ineens wél een goede optie voor me.”

Virgil van Dijk
Wiegerink begon zijn voetbalcarrière bij Baronie en kwam via RBC in de jeugdopleiding van Willem II terecht. Daar was de centrale verdediger ploeggenoot van een aantal jongens die momenteel hun geld verdienen in het profvoetbal, zoals Jürgen Locadia en Virgil Misidjan. “En ik heb zelfs samen met Virgil van Dijk in de verdediging gestaan”, zo blikt Wiegerink terug op die tijd. “Het waren mooie jaren, maar ik was niet goed genoeg voor de absolute top. Bovendien hield ik wel van een feestje. Na de A1 vertrok ik bij Willem II en vanaf dat moment kon ik wekelijk met mijn vrienden de stad in gaan. Die tijd had ik niet willen missen.”

Vaste basisplaats
Wiegerink ruilde de Tricolores uit Tilburg in voor de Tricolores uit Breda. Hij speelde twee jaar in het eerste bij JEKA, vertrok daarna naar TSC en belandde vervolgens in de top van het Belgische amateurvoetbal. “Met Zwarte Leeuw en Weelde speelden we op het landelijke vierde niveau, dus dat was aanpoten. Maar ik had het prima naar mijn zin en had altijd een basisplaats. Doordat ik mijn kruisbanden afscheurde, kreeg ik echter niet alleen fysiek, maar ook mentaal een tik. Een terugkeer naar Nederland leek me het beste. Vorig seizoen heb ik bewust niet gevoetbald, maar het begon toch weer te kriebelen en ik vind het leuk om nu voor PCP te spelen.”

In het team van Richard Hoogkamer behoort Wiegerink tot de ervaren spelers. “Veel spelers hebben coaching nodig en ik neem die taak op me. Verder vind ik het erg belangrijk dat we een hecht team vormen. Qua voetbal zit het wel goed, ik denk dat we hoge ogen kunnen gooien in deze competitie. Daarnaast vind ik respect en sportiviteit in en rondom het veld heel belangrijk. De reputatie van PCP was misschien niet al te best en ik hoop dat dit verandert. Persoonlijk hoop ik weer honderd procent fit te worden en belangrijk te zijn voor het team.”

Klik hier voor meer artikelen over V.V.PCP.
Klik hier voor meer informatie over V.V. PCP.