Een voetbalclub is veel meer dan een groepje sporters die hetzelfde tenue draagt en graag tegen een bal trapt. Er gebeurt van alles binnen een vereniging en het is prettig als er hier zowel intern als extern goed over gecommuniceerd wordt. Communicatieadviseur Harmen Krusemeijer (41) legt uit hoe The Gunners dit aanpakt.

verfhuys-breda

In deze krant leest u zoals altijd verhalen die Het VoetbalJournaal ophaalt bij onder meer trainers en spelers. In geuren en kleuren vertellen ze over hun doelstellingen, manier van voetballen en over leuke en minder leuke dingen die ze meemaakten. In dit artikel echter geen aandacht voor 4-3-3 en 4-4-2, de ambitie om te promoveren of het smeden van een hecht elftal. Binnen een vereniging gebeurt er namelijk zó veel meer dan voetbal en het is belangrijk om iedereen op een bekwame manier te informeren over het reilen en zeilen op het sportpark. Dat is precies hetgeen waar Harmen Krusemeijer en een aantal andere vrijwilligers van The Gunners zich elke week voor inspannen.

Duidelijke informatie
“Het is als club belangrijk dat je een goede, overzichtelijke website hebt waar je je leden op een duidelijke manier continu informeert”, zo stelt Krusemeijer. Als voetbalvader en trainer van Noah, die in de JO11-1 speelt, gebruikt de betrokken vrijwilliger graag zijn ervaring als communicatieadviseur om The Gunners vooruit te helpen. “Onze website is onlangs vernieuwd, we verzenden elke maand en bij belangrijk coronanieuws een nieuwsbrief naar alle leden en zijn erg actief op social media”, legt hij uit. “Je leden moeten weten bij wie ze terechtkunnen met vragen en daarin speelt communicatie een belangrijke rol. Maar ook het maken en goed communiceren van onderlinge afspraken tussen trainers, leiders, ouders en spelers is erg belangrijk. Het voorkomt misverstanden en onduidelijkheden. Zeker in deze coronatijden is goede communicatie essentieel voor iedere voetbalclub.”

Positieve content
Nieuwsartikelen van The Gunners gaan gelukkig niet alleen over corona, maar ook over nieuwe jeugdteams, De Grote Clubactie en vrijwilligers en sponsoren worden regelmatig in het zonnetje gezet. Op wedstrijddagen en tijdens activiteiten proberen Krusemeijer en een aantal andere vrijwilligers regelmatig wat foto’s en filmpjes te plaatsen op kanalen als Facebook en Instagram. “Positieve, leuke content zorgt niet alleen voor meer bereik, maar draagt ook bij aan het imago van je vereniging”, stelt de Bredanaar. “De content bereikt ook familieleden van de spelers en vriendjes en vriendinnetjes. En ook potentiele sponsoren kiezen misschien eerder voor jouw club als ze weten dat ze in de schijnwerpers komen te staan. Het is interessant voor elke vereniging om daarover na te denken.”

The Gunners is een gemoedelijke, kleine vereniging, die volgens Krusemeijer erg overzichtelijk is. “Iedereen kent elkaar, de sfeer is goed en de leden zijn erg betrokken. Iedereen wil ook graag meewerken als je ze benadert voor een interviewtje. Leuke en goede content maakt clubleden enthousiast en het geeft mij erg veel energie.” Nieuwe vrijwilligers en creatieve ideeën zijn altijd welkom bij The Gunners. “Hoe meer, hoe beter.”

Klik hier voor meer artikelen over The Gunners.
Klik hier voor meer informatie over The Gunners.