Frans Krol: Een leven lang vrijwilliger

Als je aan Frans Krol vraagt wat hij allemaal doet bij Baronie is het antwoord: “Wat doe ik eigenlijk niet?” Hij is begonnen met het op orde brengen van de ledenadministratie. En van het een kwam het ander. Hij zit nu in de sponsorcommissie, de contributiecommissie, helpt bij het Internationale Paastoernooi als lid van de toernooicommissie en coördineert het Bredase Brouwers toernooi.

Dat laatste is niet voor niets Frans’ kindje. Hij is namelijk 46 jaar bij dezelfde baas werkzaam geweest in de bouw. Zijn vrouw is ook een trouwe Barones en is werkzaam in de kantine. Woonachtig in Princenhage, al 45 jaar getrouwd en beiden de prachtige leeftijd van 70 jaar.

Al 6 jaar is Krol bijna iedere ochtend bij Baronie te vinden, daarvoor was hij 36 jaar lid van een andere vereniging in Breda: VV Breda (oude PTT Breda). Daar vervulde hij verschillende bestuursfuncties. Na de fusie met TVC vertrok Krol, via een andere vrijwilliger kwam hij bij Baronie terecht. “Het leukste aan het vrijwilligerswerk bij Baronie is het sociale gebeuren, andere mensen leren kennen en ik vind het fijn om betrokken te blijven in de maatschappij. Ik heb iedere dag een doel om voor op te staan, ook al ben ik met pensioen. Ik zit elke doordeweekse ochtend vanaf 7 uur alweer op ‘mijn kantoor’ bij Baronie. Daarnaast ga ik namens het bestuur mee naar de uitwedstrijden, ook dat is erg leuk om te doen.”

Krol heeft hart voor Baronie. Zo doet hij er als lid van de sponsorcommissie alles aan om voldoende partners te vinden. Het binnenhalen van Van Dijnsen is zijn hoogtepunt tot nu toe. “Zeker na het (gedeeltelijk) wegvallen van VDL Steelweld, want daardoor hadden we echt behoefte aan een grote sponsor. We hebben nu ook veel sponsoren in natura, bijvoorbeeld Malipaard dat tenten opzet bij evenementen en toernooien, kantoormeubels via De-Markkantoormeubelen, statafels via Truewood en planten via Poppelaars Tuincentrum in ruil voor bijvoorbeeld reclameboarding en/of een advertentie.”

Momenteel is hij ook hard bezig met de transformatie naar de digitale wereld, dat is vooral binnen de ledenadministratie van groot belang. “Als je ziet wat daarin is veranderd… Dat is wel aanpoten hoor: Sportlink van de KNVB, de voetbal.nl app. Zo blijf ik bij de tijd”, aldus Krol, die zeven jaar geleden geridderd is door de koningin. Hij is ook hard bezig met het toepassen van de nieuwe privacywetgeving op de ledenadministratie. Een verplicht maar ingewikkeld vraagstuk.

Geef een reactie