Vandaag in het item ‘de aftrap’ spreken we met de zestienjarige Kelly van WDS’19 MO17-1. Ze is pas begonnen met voetballen toen ze twaalf was, maar ze is niet bij WDS’19 begonnen. Ze is begonnen bij Boeimeer uit Breda en op haar veertiende is ze naar WDS’19 verkast, waar ze nu dus nog steeds speelt.

verfhuys-breda-2
Deze zomerstop duurde natuurlijk wat langer als gepland. Daar heeft iedereen die sport last van gehad. ‘’Ik heb tijdens deze lange periode een paar keer hardgelopen en ik heb ook wat oefeningen thuis gedaan. Pas toen we weer meer mochten gaan trainen, hebben we flink getraind om weer zo snel mogelijk fit te worden.’’

Bij sommige teams is het altijd de vraag hoe het team er het volgende seizoen uit komt te zien. Bij Kelly is het wel duidelijk. ‘’Wij hebben een goed team, met goede trainers en leuke meiden. Natuurlijk gaan er altijd spelers weg en komen er nieuwe spelers, maar de meeste zijn goed aan elkaar gewend. Ik denk dat we wel de potentie hebben om bovenaan te eindigen in de competitie.

Het doel voor dit jaar is duidelijk bij Kelly. ‘’Ik hoop dat we dit jaar kampioen kunnen worden, dat zou echt heel leuk zijn. We gaan er in ieder geval ons best voor doen. Mocht dit niet lukken gaan we gewoon proberen zo hoog mogelijk te eindigen en zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.

Iedereen heeft altijd wel wat te verbeteren op persoonlijk vlak, zo dus ook bij Kelly. ‘’Ik wil graag mijn balcontrole verbeteren, aangezien je dat best veel moet gebruiken. Ook wil ik mijn lange ballen verbeteren, omdat ik soms rechtsback of centraal achterin sta, denk ik dat het nodig is om te verbeteren. Vooral voor het wegschieten gaat vaker mis.’’

Kelly verwacht veel van dit seizoen, maar niet het onderste van de kan. ‘’Ik denk dat we wel redelijk bovenaan kunnen eindigen. Ik wil het ook gewoon leuk hebben met team. Ook wil ik goede wedstrijden spelen en zoveel mogelijk winnen.

Wij wensen Kelly en WDS M017-1 veel succes het komende seizoen!

Klik hier voor meer informatie over WDS’19
Klik hier voor meer artikelen over WDS’19