WDS'19

Een nieuwe week, een nieuwe club. Deze week is WDS’19 verkozen tot club van de week bij VoetbalJournaal. Dit betekent dat er deze week verschillende interviews met mensen binnen de organisatie van WDS’19 gepubliceerd worden. Op deze manier zetten we de club in het zonnetje en krijgen de leden en geïnteresseerden een kijkje achter de schermen van de club.

verfhuys-breda

WDS’19 begon op 1 november 1919 als voetbalvereniging Willibrordus. Destijds was het verbonden aan het weeshuis in de Nieuwe Dieststraat in Breda. Vanaf 1970 kwam een deel van Baronie erbij. Vanaf 1970 is de naam dus gewijzigd naar Willibrordus Demos Sportvereniging, oftewel WDS’19. Sportpark Paradijs werd in 1990 de thuisbasis van de club. Dit sportpark wordt tevens gebruikt voor jeugdwedstrijden van NAC Breda. De oplettende lezer heeft het waarschijnlijk al door, maar vorig jaar bestond de club 100 jaar!

Het eerste elftal van de heren van WDS’19 speelt op zondag in de vierde klasse C. Momenteel staan ze op een zevende plek met zeven punten uit vier wedstrijden. Verder bestaat WDS’19 uit 13 senioren elftallen, waaronder 3 dameselftallen. Er zijn twee vrouwen 1 teams. De één speelt op zondag en de ander op vrijdag. Respectievelijk spelen zij in de vijfde en eerste klasse.

Het hoogste jeugdelftal van WDS’19 is de JO19-1. Dit team speelt op eerste klasse niveau. Op dit moment staan zij derde met zeven punten uit drie wedstrijden. De jeugdcommissie van WDS’19 handelt naar het volgende citaat “met plezier terug naar de top”. Deze club hecht dus waarde aan een jeugdopleiding waar plezier hoog in het vaandel staat. Hierbinnen willen zij er wel voor zorgen dat er op een zo hoog mogelijk niveau gespeeld wordt.

Komende week zullen er verschillende interviews te vinden zijn op onze website. Houd dus goed onze website in de gaten als je meer wilt weten over deze vereniging of als je gewoon benieuwd bent naar de huidige situatie.

Klik hier voor meer artikelen over WDS’19
Klik hier voor meer informatie over WDS’19