Vandaag wederom een nieuwe editie over de club van de week, WDS’19. Vandaag zijn we in gesprek met de verzorger/herstel trainer van WDS’19, Arthur Hauf (62). Arthur heeft zelf nog bij RBC, VV TSC en VV Raamsdonk gespeeld. Hij is op zijn tiende bij RBC begonnen als voetballer. Op zijn 44e begon hij als sportverzorger. Hij vertelt ons vandaag onder andere over zijn band met de club en hoe hij hier terecht gekomen is.

verfhuys-breda

Voor zijn functie als sportverzorger bij WDS’19 was Arthur sportverzorger bij het Nederlands Militair Dames Voetbalteam. Hij vertelt ons hoe hiervan naar WDs’19 gegaan is. “Mijn collega gaf aan dat zijn vereniging, WDS’19, op zoek was naar een sportverzorger. Ik werkte op dat moment in onregelmatige diensten, dus had aangegeven dat het geen ideale situatie was om er in te stappen. Na lang aandringen zijn we toch in gesprek gegaan en afgesproken als mijn diensten het toelieten, dan zal ik de verzorging- en wedstrijddagen op de club zijn. De rest is geschiedenis. Ik ben vanaf 2003 tot heden bij WDS’19.”

Natuurlijk vragen we ook aan Arthur wat hij zo mooi vindt aan de club en wat zijn band met de club is. hij vertelde ons het volgende. “Het is een warme club waar ik me erg thuis voel. Als er iets geregeld moet worden, staan er altijd voldoende vrijwilligers klaar om de schouders er onder te zetten. In de tussentijd ben ik werkzaam geweest bij andere voetbalverenigingen zoals VVR en Good-Luck (nu RFC) maar ik ben WDS’19 altijd trouw gebleven. Ik ben dan ook altijd minimaal 1 dag per week bij WDS’19 om de verzorging te blijven onderhouden.”

“Als je vanaf 2003 tot heden nog bij WDS’19 zit, betekent dit dat er een goede vertrouwensband is opgebouwd die ik graag koester. Binnen de vereniging staat mijn deur ook altijd open om de clubleden te helpen. Inmiddels heb ik een blauw/wit hart.”

Arthur heeft genoeg doelen die hij zijn club wil zien bereiken. “In eerste instantie moeten we natuurlijk een gezonde en stabiele vereniging blijven. Ook hoop ik dat er veel voetballers, met name de jeugd, de weg naar WDS’19 vinden. De jeugd heeft immers de toekomst. Momenteel spelen we in de vierde klasse, als club kijken we graag vooruit dus willen we graag een stap kunnen maken naar een hoger niveau. WDS’19 is momenteel al goed bezig met een goede selectie en goede stafleden.”

Momenteel zit de hele amateurvoetbalwereld in een onduidelijke periode. Wij vroegen aan Arthur hoe het seizoen begonnen is en wat hij van de toekomst verwacht. “Dit seizoen is door de corona de meeste onprettige periode voor iedere sportvereniging. We weten niet waar we aan toe zijn en we hopen dat er snel wat duidelijkheid komt. De KNVB moet maar snel beslissen hoe we de competitie moeten/gaan uitspelen.” Voor de toekomst gaat Arthur ervan uit dat WDS’19 mooie stappen gaat maken naar o.a. een hoger niveau en hoger ledenaantal aantal. “De weg die we zijn ingeslagen moeten we doorzetten. Het is belangrijk om in de toekomst ‘samen sterk’ te blijven.”

Hier sluiten we dit interview binnen de week van WDS’19 af. Kom morgen terug voor weer een nieuw interview!

Klik hier voor meer artikelen over WDS’19
Klik hier voor meer informatie over WDS’19