Maluku Friends groeit uit zijn jasje.
In 2015 richtte Jirmea Hinoke een vrienden / gelegenheidsteam op bestaande uit  Molukse voetballers afkomstig uit Breda. Dit team is inmiddels is uitgegroeid tot een club van tweeëndertig voetbaltalenten uit heel Nederland. Zij spelen allemaal bij verschillende BVO of amateurclubs in heel Nederland. Zijn voornaamste doel was en is om samen plezier te hebben. Hierbij staat sportiviteit en wederzijds respect tijdens een potje voetbal centraal.

16 juni Maluku Friends Benny Maipauw Cup 2018 bij BSV Boeimeer Breda
Op 16 juni 2018 houdt Maluku Friends haar eerste eigen voetbaltoernooi bij BSV Boeimeer in Breda. Waar door onder andere Maluku Friends, Feyenoord, SV Jong Ambon, JEKA, BSV Boeimeer,  GVV Unitas, FC Sadap, de Molukse Jeugdselectie en een team van de Simon Tahamata Soccer Academy gestreden wordt om de Benny Maipauw Cup.  De spelers zijn allemaal spelers uit de hogere amateur clubs of spelen al bij een BVO club.

Terug naar ouderwetse gezelligheid, Moluks eten, mooi voetbal,  al dan niet met de bekende Afro kapsels uit vroegere tijden maar in een nieuw jasje met een maatschappelijk karakter.

Actie voor Kika
Het toernooi is opgedragen aan Benny Maipauw, een bikkelharde verdediger uit Breda. Benny had net als alle Maluku Friends een grote passie, Voetbal!.

Benny Maipauw is op 49 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Maluku Friends zet zich in om geld in te zamelen voor de Stichting Kika. Om zo op sportieve wijze een bijdrage te leveren aan dit goede doel. Het einddoel van 500 euro is inmiddels verdubbeld tot een bedrag van 1100 euro en tijdens het toernooi zal ook nog geld ingezameld worden voor KiKa.

 

Evenement: Maluku Friends Benny Maipauw Cup 2018

Datum: 16 juni 2018

Locatie: BSV Boeimeer Breda

Aanvang: 10.00 uur

 

Voor meer informatie over Maluku Friends:

Klik op het logo   –>

 

Voor meer informatie en of beeldmateriaal:

Malukufriends2015@gmail.com

Telefoon: 06 4010 38 98

Juliette Laisina-Keuls