©Foto: FC Update & Tekst: Van Boxtel Media

Bredase Sportvereniging Boeimeer heeft een mooie slag geslagen: de club heeft oud-international Dustley Mulder aan het eerste team toegevoegd.

Mulder (33) is komend seizoen als assistent-trainer en speler het verlengstuk van trainer Richard Hoogkamer bij Boeimeer. De verdediger speelde in het verleden onder meer in de jeugd van Feyenoord en voor de eerste teams van Excelsior, RKC Waalwijk, Levski Sofia, Apollon Limassol en tot de zomer van 2016 bij NAC Breda. Ook speelde hij voor de vertegenwoordigende elftallen van Oranje en is hij 17-voudig international voor Curaçao.

Mulder heeft samen met Hoogkamer een voetbalschool en hij is momenteel bezig met ervaring opdoen in het trainersvak. Op korte termijn wil hij de cursus UEFA B gaan volgen. Naast dat hij bij het eerste betrokken wordt, gaat Mulder Boeimeer JO13-1 voor zijn rekening nemen.

De club is verheugd met de aanstelling. “Dit past bij de ontwikkelingen die we als Boeimeer willen realiseren en ik ben ervan overtuigd dat dit deze ontwikkelingen, en daarmee de gehele vereniging, een boost geeft. Verder verwacht ik dat we hiermee de aantrekkingskracht van Boeimeer verder vergroten”, is de reactie van voorzitter Richard Breedijk.