Het seizoen is eindelijk weer begonnen, wat helaas ook betekent dat wij voetballers en voetbalsters weer te maken gaan krijgen met blessures. We kennen het natuurlijk allemaal wel, die zeurende pijn in het begin van het seizoen. Belangrijk is om er dan voor te zorgen dat je hier de rest van het seizoen geen last van blijft houden. Daarom een aantal tips om blessures te voorkomen of om hier zo snel mogelijk weer vanaf te zijn:

mediplus banner

Begin niet te intensief

Na een lange periode van relatieve rust was daar afgelopen zomer eindelijk het verlossende woord: ‘’We mogen weer!’’ Natuurlijk is het dan lastig om niet gelijk te hard van stapel te lopen maar helemaal in deze beginperiode is de kans op kleine spier- en gewrichtsblessures het grootst.

Doe een goede warming up

Hoe voor de hand liggend het ook klinkt, een goede warming up is belangrijker dan je misschien denkt. Niet alleen zorg je voor een goede bloeddoorstroming, maar zorg je ook voor de juiste stofwisseling. Hierdoor worden afvalstoffen in je lichaam sneller verwerkt. Daarnaast kan je de warming up stimuleren door een korte massage met massageolie of het gebruik van een foamroller wat weer zorgt voor lossere spieren.

Ga voor deskundig advies

Loop je dan toch een blessure op, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk langs te gaan bij een fysio- of sporttherapeut. Niet alleen zullen zij de kwetsuur vaststellen, maar zullen ze ook een advies geven om zo snel mogelijk van de blessure af te komen door het voorschrijven van de juiste oefeningen.

Maak gebruik van het juiste materiaal

Minstens net zo belangrijk als de juiste voorbereiding, is de juiste ondersteuning in het revalidatieproces. Bij MediPlus staan ze dagelijks klaar om jou hier een gedegen advies in te geven en te voorzien van de juiste materialen.

Vaak zie je namelijk dat spelers na hun behandeling gelijk weer het veld op willen gaan zonder enig ondersteunend materiaal. Een kwetsuur op de juiste manier laten intapen , het gebruik van een brace op maat of een spalkje ter ondersteuning kunnen doorslaggevend zijn voor de herstelperiode.

Daarnaast staat MediPlus in direct contact met een groot deel van de Fysiotherapeuten in Breda waardoor snel de juiste oplossing kan worden geboden. In hun winkel aan de Ettensebaan 27 in Breda kijken ze graag mee met jouw probleem en zullen ze er alles aan doen om je zo snel mogelijk weer het veld op te krijgen. Heb je vooraf al vragen, dan kan je hier ook zonder problemen telefonisch terecht via  076-7115100 voor een passend advies.

 

MediPlus Sport- & Zorghulpmiddelen

Ettensebaan 27, Breda

info@mediplus.nl

076-7115100

Geopend:

Maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:30

Zaterdag tussen 10:00 – 16:00