west-brabant-bouke-de-waal-historie-bij-vv-vivoo

HUIJBERGEN – Hij won vorig jaar de Zilveren Schoen bij de verkiezing Speler van het Jaar van de Gemeente Woensdrecht én promoveerde met zijn club v.v. Vivoo naar de 4e Klasse B. Daar wil Bouke de Waal nu ‘historie’ schrijven.

“En dat doen we door ons na de promotie te handhaven. Dat is onze doelstelling ook die we met elkaar hebben gesteld dit seizoen. Wanneer we dat weten te realiseren, dan schrijven we historie. Want dat zou namelijk voor het eerst in de historie van de club zijn, dat Vivoo zich handhaaft in de vierde klasse. Daarbij wil ik voor mezelf weer een mooi seizoen draaien, want zo’n Zilveren Schoen is mooi, maar zilver smaakt natuurlijk altijd naar meer…’, zegt de 23-jarige centrale verdediger met een knipoog.

De Waal is al bezig aan zijn twintigste seizoen (!) bij de blauwhemden uit Huijbergen, waar hij op Sportpark aan de Veenbes bij de smurfen begon. Nadat hij alle jeugdelftallen had doorlopen, debuteerde hij als zeventienjarige in Vivoo 1. Inmiddels alweer zes seizoenen geleden. “En het bevalt me hier nog uitstekend. We zijn een jonge ploeg en dat zie je wel terug in de resultaten. We presteren nog niet constant genoeg en laten daarom, naar mijn mening, nog te vaak onnodig puntjes liggen. We moeten ervoor zorgen dat we deze puntjes aan het einde van de rit niet te kort gaan komen, maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

Sinds eind vorig seizoen valt De Waal, die werk voor Feyenoord Rotterdam op de afdeling Service & Tickets, niet alleen op door zijn voetbalprestaties. Maar ook de ‘Edgar Davids-bril’ zorgt ervoor dat je de centrale verdediger niet onopgemerkt over het veld ziet bewegen. “Ik draag de bril omdat ik eind vorig seizoen te kampen kreeg met een hardnekkige oogontsteking, waardoor ik geen lenzen meer mocht dragen. Dit was een flinke tegenvaller in aanloop naar de nacompetitie die we zouden gaan spelen voor promotie naar de 4e klasse. Op zoek naar een oplossing kwam ik samen met ploeggenoten, trainer en de club tot een sportbril op sterkte, de ‘Edgar Davids bril’. Deze is speciaal op maat voor me gemaakt en zo kon ik de nacompetitie spelen. Nu speel ik nog steeds met die bril, omdat ik nog steeds niet 100% herstelt ben van de ontsteking.”

Het belemmert hem echter niet om met zijn ploeggenoten vol op jacht te gaan naar de broodnodige punten én dus de historische handhaving wanneer Vivoo boven de degradatiestreep weet te eindigen. Een prestatie die De Waal wel met het nodige vertrouwen tegemoet ziet. “Op het moment staat het allemaal dicht op elkaar in de onderste regionen van de 4e klasse. Ik denk dat wij wel in staat zijn om een stap te kunnen maken om uit deze onderste plaatsen weg te komen en een veilige afstand te nemen van de ploegen om ons heen. Daarvoor zullen we echter die onnodige puntjes niet meer moeten morsen en constanter moeten worden. Daar gaan we hard aan werken met z’n allen.”

Wil je meer informatie over de club Vivoo? Klik hier.
Lees hier de krant van Bergen op Zoom.