west-brabant-klifferd-bonofacia-zaterdagvoetbal-boeimeer-1

Boeimeer 1 heeft een nieuwe boost gekregen door de overstap naar het zaterdagvoetbal en dat geldt ook voor Klifferd Bonofacia. De nieuwe trainer Lorenzo Boudewijns haalde de 22-jarige verdediger over om weer voor het eerste te kiezen en in dat elftal is hij een vaste waarde.

Rijen dik staan de toeschouwers opgesteld rondom het hoofdveld van sportpark Heksenwiel. Het is op deze zaterdagmiddag om 15.30 uur een drukte van belang op het complex van BSV Boeimeer en dat terwijl er geen elftal in een blauw-wit tenue op het veld staat. De club uit Haagse Beemden is gastheer van jeugdduels van NAC Breda en vandaag speelt de JO17 tegen de leeftijdsgenoten van AFC. Klifferd Bonofacia is op zaterdag altijd aandachtig toeschouwer van de duels, die voor hem mooie opwarmertjes zijn voordat hij zelf om 17.00 uur aftrapt. “Thuis spelen we altijd op dit tijdstip en dan ben ik al vroeg op de club. De wedstrijden van NAC zijn van hoog niveau en hierdoor krijg ik extra veel zin om te voetballen”, zegt hij, wanneer hij aanschuift in de kantine.

VRIENDENTEAM
Bonofacia is onderdeel van het vernieuwde vlaggenschip van Boeimeer. De blauw-witten braken afgelopen zomer met de clubtraditie om op zondag te spelen en met die keuze zette de club een streep onder drie tegenvallende seizoenen. Boeimeer eindigde hierin op de achtereenvolgend tiende, twaalfde en dertiende plaats in de vierde klasse en zowel de trainingsopkomst als de sfeer rondom het team liet te wensen over. Bonofacia kan het weten. “Ik heb de gehele jeugdopleiding doorlopen en speelde daarna twee seizoenen in het eerste. Het was enerzijds leuk om in het hoogste team te spelen, maar het team viel op een gegeven moment uit elkaar. Ik ben vertrokken naar zaterdag 5, waar al mijn vrienden speelden en daar heb ik een mooie tijd gehad. Vorig jaar werden we helaas net geen kampioen.”

NIEUWE ENERGIE
Lorenzo Boudewijns staat sinds dit seizoen aan het roer bij Boeimeer 1 en de clubman die overkwam van Molenschot haalde Bonofacia over om terug te keren bij het eerste. De trainer wilde van Boeimeer 1 weer een hechte eenheid maken vol clubjongens en dat verhaal sprak de ijzersterke verdediger enorm aan. “Met de keuze voor het zaterdagvoetbal is er veel nieuwe energie losgekomen binnen de hele club”, zegt hij. “Als eerste maken we een nieuwe start en ik vind het tof om op deze manier terug te keren.” Boeimeer is begonnen in de vierde klasse, logischerwijs het laagste niveau als nieuwkomer in het zaterdagvoetbal. Bonofacia vindt dat niet erg. “We presteren best goed, maar het is vooral belangrijk dat het plezier terug is. Als team raken we steeds beter op elkaar ingespeeld.”

Bonofacia is naar eigen zeggen een andere speler dan de jongen die jaren geleden debuteerde in Boeimeer 1. “Ik ben een betere voetballer geworden, heb veel stappen gemaakt. In de eerste acht duels ben ik steeds basisspeler geweest, een teken dat ik goed bezig ben. Ik heb daarom absoluut geen spijt gehad van mijn terugkeer in het eerste.”

Wil je meer informatie over de club Boeimeer? Klik hier.
Lees hier de krant van Breda.