Van Schilt wil bij MOC'17 bijdragen aan de ambitie en plannen die er zijn

BERGEN OP ZOOM – Zelf was Erwin van Schilt (29) al voetballer actief bij v.v. Steenbergen en ODIO voordat hij al op zijn drieëntwintigste (!) als hoofdtrainer bij NVS uit Nieuw-Vossemeer aan de slag ging. Na drie seizoenen koos hij voor Vivoo, dat hij onlangs verruilde voor een nieuw avontuur bij MOC’17.

Verder ontwikkelen
“Na drie seizoenen Vivoo vond ik het tijd voor een nieuwe omgeving, een nieuwe stap ook in mijn ontwikkeling als trainer. De overstap bevalt me heel erg goed en was een bewuste keuze. Vorig jaar in de winterstop werd ik benaderd MOC’17, waarbij ik enthousiast werd van hun plannen en ambitie waar het beloftenteam, hun twee elftal, een belangrijk onderdeel van uitmaakt. Het niveau en de organisatie hieromheen sprak me erg aan. Zo trainen we op dinsdag veel samen en organiseren we ook U23 wedstrijden om de doorstroming naar het eerste te bevorderen. Het niveau waarop zowel het beloftenteam als O19 actief is dragen hier ook aan bij. Die intensieve samenwerking tussen het eerste elftal, de beloften en O19, en mijn rol in het geheel deden me inzien dat ik dit voor mezelf de beste stap vond om mezelf verder te ontwikkelen.”

In Huijbergen vertrok de jonge trainer na drie seizoenen door de voordeur met een mooie promotie naar de vierde klasse via een tweeluik in de nacompetitie. “Ik stapte in 2014 bij Vivoo in toen veel ervaren spelers afscheid namen van het eerste elftal. Er moest opnieuw gebouwd worden waarbij de aanvulling kwam van jongens uit het tweede elftal en de jeugd. Een mooie uitdaging, waarbij de promotie vorig jaar uiteraard een geweldige afsluiting was na drie jaar. Een mooier afscheid had niet gekund. We wilden vorig seizoen in ieder geval een periode behalen, maar toen gaandeweg het seizoen bleek dat er wellicht meer in zat ging iedereen daar vol voor, wat uiteindelijk resulteerde in een fantastische teamprestatie.”

Op zijn eigen prestaties als hoofdtrainer de afgelopen zes jaar kijkt hij met veel tevredenheid al terug. “Ik ben hier wel tevreden over. Ik heb zowel bij NVS als Vivoo drie jaar mogen werken waarbij we bij beide clubs wat moois hebben opgebouwd in de zin dat er een goede basis gelegd is met veel eigen jeugdspelers. De promotie uiteindelijk met Vivoo was hierin natuurlijk wel het hoogtepunt. Ik zeg expres ‘we’, omdat ik vind dat de hoofdtrainer maar een onderdeel van het gehele team is. Samen met de spelers en staf realiseer je prestaties, waarbij ik het belangrijk vind dat iedereen de ruimte krijgt om zijn kwaliteit te benutten.”

Ambitieus
Van hoofdtrainer naar trainer van een tweede elftal op een hoog sportief niveau. Van Schilt is ambitieus als trainer en ziet voor zichzelf zeker wel weer een rol als hoofdtrainer, maar pas weer over een paar jaar. “Als trainer ben ik ambitieus, maar wel stap voor stap. Ik wil bij MOC bijdragen in de ambitie en plannen die er zijn.  Dit seizoen willen we een periodetitel behalen. Uiteindelijk willen we binnen enkele jaar met het beloftenteam promoveren naar de hoofdklasse. Daarnaast wil ik mijn UEFA-B-diploma gaan halen om uiteindelijk binnen enkele jaren weer terug aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Waar dan uiteindelijk mijn plafond ligt zullen we zien.”