RKSV Halsteren organiseert internationaal 010 jeugdtoernooi

Op donderdag 10 en vrijdag 11 mei organiseert RKSV Halsteren in samenwerking met Joer International een internationaal O10 jeugdtoernooi. Naast teams uit Nederland, zoals PSV, PEC Zwolle en Vitesse, verwelkomt de club ook teams uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Denemarken, Polen en Finland.

Gedurende de twee toernooidagen zullen in totaal 24 teams in vier poules van zes ploegen strijden om het toernooikampioenschap. De eerste toernooidag staat volledig in het teken van poulewedstrijden. Op vrijdag vinden de kruisfinales plaats. De openingsceremonie van het toernooi is op donderdag om 10.30 uur. De wedstrijden starten vervolgens om 11.00 uur en zijn rond 18.00 uur afgelopen. ’s Avonds zal de stichting Heroes for Heroes een voetbalclinic organiseren op sportpark De Beek. De dag erna beginnen de kruisfinales om 10.00 uur en is het toernooi afgelopen rond 16.00 uur.

Het is de tweede maal dat dit toernooi op sportpark De Beek wordt georganiseerd. Vorig seizoen was de organisatie in gezamenlijke handen van VVC’68 en RKSV Halsteren. Voor de overnachting van de vele buitenlandse gasten worden diverse onderkomens in Bergen op Zoom ingezet. Meerdere deelnemende teams stellen het echter op prijs dat de spelers bij gastgezinnen verblijven. De organisatie van RKSV Halsteren is nog hard op zoek naar extra gastgezinnen en doet daarvoor ook oproepen op de website en in social media.

Deelnemende ploegen uit Nederland zijn: PEC Zwolle, BFC Bussum, Groen Wit ’62, PSV, Excelsior Rotterdam, RKSV Halsteren, Vitesse en Willem II.

Uit België komen de O10 teams van: Lommel SK, OH Leuven, KV Kortrijk, Zulte Waregem, Royal Antwerp, AA Gent en Lierse SK. Uit Engeland komen over: Blackburn Rovers en Millwall. Duitsland is vertegenwoordigd via Victoria Köln. Vanuit Frankrijk verwelkomen we het Parijse US Torcy. Polen vaardigt Zaglebie Lubin en Legia Warschau af. En vanuit Scandinavië verwachten we tenslotte FC Nordsjaelland (Denemarken), TPS Türkü en HJK Helsinki (Finland).

Joer International is actief met het organiseren van internationale voetbaltoernooien voor jeugdteams van diverse leeftijden en niveaus in Nederland, van professionele teams tot aan recreatieve jeugdteams.

 

Total
1
Shares