WHS uit Sint-Annaland heeft Piet Ridderhof bereid kunnen vinden om ondersteuning te bieden aan de jeugdtak van de club. Ridderhof is een gediplomeerd trainer op het gebied van herstel en coördinatie en zal de JO-10 tot en met de JO-19 hierin wekelijks begeleiden. Ook zal hij dezelfde ondersteuning gaan bieden aan de selectie.

De voornaamste reden dat de club in zee gaat met de hersteltrainer is het feit dat de jeugd zich op dit moment heel anders door de maatschappij beweegt in vergelijking tot zo’n tientallen jaren geleden. In die tijd speelde kinderen het liefst 7 dagen in de week buiten en als je dan gek was van voetbal, voetbalde je met vriendjes op straat of op het trapveldje. Vandaag de dag zie je een significant verschil met toen; door de digitale mogelijkheden zitten kinderen en jongeren veel vaker thuis achter een beeldscherm. Dit heeft invloed op het effectief bewegen van de jeugd met als gevolg dat de motoriek van deze jeugd veel minder is dan vroeger.

swapphone 1

WHS is van mening dat met behulp van trainingen gericht op het verbeteren van de motorische vaardigheden het plezier en de uitdaging alleen maar groter kan worden. Buiten het feit dat hierdoor motorische vaardigheden worden verbeterd betekent dit ook dat de kinderen zich fysiek en mentaal sterker zullen ontwikkelen. Dit hoeft niet alleen een meerwaarde binnen de lijnen van het voetbalveld te zijn, maar kan in de verdere ontwikkeling van het kind een belangrijke rol spelen. Hier wil WHS in samenwerking met Piet Ridderhof dus graag aan bijdragen!

‘Bij WHS ben ik geen onbekende want ik heb de afgelopen jaren met veel plezier heel wat verschillende functies bekleedt bij de club. Maar ik weet nu niet of de huidige jeugd van WHS een idee heeft bij mijn persoontje, een mooie uitdaging om daar verandering in te brengen natuurlijk,’ spreek Ridderhof vastberaden. ‘Ik heb heel veel passie ontwikkeld in het begeleiden van mensen om zichzelf op verschillende vlakken te verbeteren en dat heb ik tevens ook altijd als grootste uitdaging gezien.’ Om zijn eigen capaciteiten in het begeleiden te vergroten en te verbreden heeft Piet zelf ook niet stilgezeten. Hij volgde verschillende opleidingen en cursussen om zich op een zo breed mogelijke manier te ontwikkelen. ‘Ik heb opleidingen gevolgd van Onderwijs Ontwikkelaar tot Organisatie Psychologie en van Sportmasseur tot Sporttherapie. Dat ik deze opleidingen kan combineren met mijn levenservaring geeft me een comfortabel gevoel om mensen zo goed mogelijk te kunnen helpen, want dat is natuurlijk het grote doel.’ De gepassioneerde vakman zegt dan ook vereerd te zijn dat de Tholense club hem benaderd heeft en staat dan ook te popelen om te beginnen.

Lees hier meer informatie over de WHS.
Lees hier meer artikelen over WHS.

Bron: WHS