ODIO4 was dit seizoen zelfs even landelijk ‘wereldnieuws’

OSSENDRECHT – Met een ongekende monsterscore van 40-0 was het team van ODIO4 zelfs even landelijk ‘wereldnieuws’. Al ging de aandacht vooral uit naar de ‘verliezers’, tegenstander NSV uit Nispen. “Het was wel bijzonder, maar toch ook weer niet echt leuk om met zulke cijfers te winnen”, zegt aanvoerder Ludo Bolders.

Radio538
“Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en bij NSV hadden ze een nieuw team in competitie. Met jongens die nog nooit, of heel lang niet hadden gevoetbald. Na een ruststand van 19-0 hadden we destijds niet verwacht dat NSV nog terug zou keren aan de aftrap. Toen ze dat wel deden hadden we twee doelstellingen afgesproken in de rust. Ten eerste om iedereen in het team te laten scoren en ten tweede zeiden we voor de grap dat we dan voor de veertig goals moesten gaan…. En dat gebeurde dus ook. De memorabele uitslag was zelfs op diverse radiostations terug te horen in nieuwsitems, ook bij Radio538 bijvoorbeeld. En bij NSV zijn ze volgens mij van Hart van Nederland zelfs nog opnames gaan maken.”

Bolders (36) speelt bij ODIO4 samen met een groep jongens waarmee hij al sinds de jeugd samen in een team actief is. Een groot deel was speler bij het eerste en allemaal zowat waren ze wel enige tijd selectielid. “De meeste spelers zijn half de dertig, sommige begin dertig en we hebben wat spelers die half de twintig zijn. Een echte en hechte groep zijn we wel, inmiddels ook regelmatig aangevuld met vrienden of familie van medespelers.”

Bovenin
Het vierde team van de Ossendrechtse voetbalclub is actief in de reserve zesde klasse van het zondagvoetbal en daarin draait het elftal steevast bovenin mee. “In de laatste vijf seizoenen zijn we vier keer tweede en een keer als derde geëindigd. Nog nooit hebben we een kampioenschap gevierd. Dat wil ons steeds toch net niet lukken. Het zou natuurlijk wel leuk zijn, maar het is voor niemand bij ons de insteek om te promoveren.”

Trainen dat doen Bolders en zijn medespelers niet meer. In het verleden stonden ze wel op het trainingsveld, maar door omstandigheden is dat opgehouden. “Het aantal spelers werd steeds minder, mede ook door veranderende gezinssituatie en drukte op het werk. Dus toen is dat steeds wat meer afgevlakt en uiteindelijk zijn we daarmee gestopt. Nu spelen we op zondagen onze wedstrijd en hebben het daarna en vaak ook daarvoor al gezellig met elkaar.”

Centrale plek in die gezelligheid, zeker bij uitwedstrijden, is Eetcafé De Boulevard, niet geheel toevallig de hoofd- en shirtsponsor van ODIO4. “Als we thuisspelen, dan is de kantine uiteraard na de wedstrijd een pleisterplek, en dan voor velen daarna wellicht nog het eetcafé. Maar bij uitwedstrijden verzamelen we vooraf altijd bij het De Boulevard en na afloop gaan we vaak ook nog daar naartoe. We zijn erg blij met onze sponsor in elk geval, en hij met ons want wij doen natuurlijk qua ‘sponsoring’ ook wel wat terug haha.”

Noodgedwongen samengaan
Het team heeft de intentie, net als Bolders zelf overigens, om zo lang mogelijk door te gaan met voetballen. Al zal het elftal vanaf volgend seizoen wel noodgedwongen samengaan met een ander team binnen ODIO. “Dat is uit nood geboren helaas. Er gaan sowieso een speler of vier wel stoppen. Werk en eventuele aankomende kinderen maakt dat ze andere keuzes maken. Daardoor gaan we samen met ODIO6 omdat ook zij wellicht te weinig spelers overhouden. Samen hebben we er dan voldoende om in de competitie weer lekker te kunnen voetballen. Dat is voor iedereen primair de insteek. Lekker op zondag op een leuk niveau wedstrijden spelen met elkaar. En dat gaan we zo lang mogelijk blijven doen.”

Total
20
Shares