Vrijwilligers van v.v. N.V.S. uit Nieuw- Vossemeer hebben afgelopen zomer ondanks de langdurige hitteperiode niet stil gezeten. Vanuit het bestuur werd de opdracht gegeven om in en rondom de verouderde kantine actie te ondernemen. Er wordt een nieuw terras aangelegd en dit terras zal te betreden zijn via nieuw te plaatsen tuindeuren, maar ook binnen hebben de nodige werkzaamheden plaatsgevonden. 

Happy-point

De oude activiteitenruimte en het washok waren aan vervanging toe, en zo geschiedde. Normaliter worden in deze ruimte wedstrijdbesprekingen van de selectie gehouden en wordt er het nodige vergaderd. Belangrijk dat het er dan ook netjes uitziet. Niet alleen is de nieuwe ruimte voorzien van een fris tintje met een vernieuwd plafond en muren, maar kan ze ook multifunctioneler worden ingericht dan voorheen. 

De werkzaamheden zijn verricht door een bijzondere groep vrijwilligers, namelijk de onderhoudsploeg. De onderhoudsploeg is een aantal jaar geleden in het leven geroepen nadat de vereniging vanuit de gemeente meer taken in eigen beheer heeft gekregen. Hoofdtaken van deze groep betreffen het onderhoud van de velden, kleedlokalen, de kantine, de paden, groenstroken en inmiddels nog veel meer. Leden van de onderhoudsploeg zijn Rien en Jan Plasmans, Christ Clarijs, Cor Musters, Ad Bosters, Marcel Elsevier, Peter van Hoek, Rien van Gurp en Noud Bosters: een  groep van  (voor een groot deel) pensionado´s die allemaal al jaren verbonden zijn aan NVS, hetzij als speler en/of in andere hoedanigheden. 

Ook op latere leeftijd zijn ze nog steeds van grote waarde voor de vereniging, al kost dit ze weinig moeite. De meeste van de heren beschikken over het nodige technisch inzicht en tussen de werkzaamheden door is er genoeg ruimte voor een bakje koffie, het delen van de laatste nieuwtjes of gewoon lekker slap ´ouwehoeren´. Met name in dat laatste zijn ze ook erg gedreven. Deze vrijblijvendheid maakt het leuk en de heren vinden het dan ook niet erg om twee à drie ochtenden in de week nog lekker actief te zijn op de club. ‘Allemaal gasten met een blauw-wit hart’, merkt een fiere Cor Musters terecht op. Het eindresultaat mag er zijn en het bestuur en alle leden van NVS zijn erg blij met deze renovatiewerkzaamheden. Men beseft dat dit zonder deze groep enthousiastelingen niet was gelukt.

Lees hier meer over VV NVS
Lees hier meer artikelen over VV NVS