Na de degradatie had SV Dosko zich tot doel gesteld om een vooraanstaande rol te vervullen in de 1e klasse van het zondagvoetbal. De ploeg uit Bergen op Zoom speelde zich echter pas enkele weken voor het eind van de competitie definitief veilig. Al bij al een teleurstellend seizoen voor de Doskonaren vindt ook Nicky Nuytemans.

De doelstelling voor dit seizoen was bovenin meedraaien en wellicht een periode behalen om mee te doen om promotie. Afgelopen zondag hebben wij ons veiliggespeeld door met 0-4 te winnen bij koploper AWC. We hebben dan ook helaas niet de doelstelling die we voor ogen hadden behaald. We zijn momenteel nog te wisselvallig om dit seizoen mee te kunnen spelen om de prijzen. Het is wel een tegenvaller dat we niet eens een periode hebben weten te behalen dit seizoen. Want als wij compleet zijn en iedereen brengt wat hij zou moeten kunnen brengen dan denk ik dat er veel meer in had gezeten.

Eigen bedrijf
Nuytemans (29) is momenteel erg actief met zijn eigen bedrijf Sparenti, dat staat voor Sport Arrangementen en Tickets. “Wij verzorgen zowel losse voetbaltickets als complete voetbalreizen naar voornamelijk Engeland, Spanje, Italië en Duitsland. Vanaf juli 2018, zullen we ook gaan uitbreiden met een nieuwe website www.sport-ticket.nl, waarop ook andere sporten zoals Darts, Rugby, Tennis en Formule 1 zullen worden aangeboden.” De linkermiddenvelder begon met voetballen bij MOC’17 en verkaste daarna voor drie seizoenen naar de jeugd van NAC Breda. Hij keerde terug om in de jeugd van RKSV Halsteren te gaan voetballen. Vanaf zijn zeventiende speelde hij in het eerste elftal van de huidige zondaghoofdklasser. “Toen vond ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Die vond ik bij SV Dosko. Dat is inmiddels zeven seizoenen en ondanks de degradatie vorig jaar bevalt het me hier prima. Jammer dat we dit seizoen niet hebben gebracht wat we in mijn ogen in ons mars hebben.”

De resultaten vielen vooral op door wisselvalligheid, ook in de derby’s tegen onder andere Rood-Wit werd het onderspit gedolven. “Uiteraard hebben wij hier zelf onderling met de spelers en de staf ook meermaals over gesproken. Vaak gaat het dan over een stukje instelling en beleving die er dan ontbreekt. Als je beide derby’s tegen Rood- Wit bekijkt, denk ik dat wij in de uitwedstrijd collectief enorm hebben gefaald en wij nergens aansprak op mochten/konden maken. De thuiswedstrijd doen we ons daarentegen zwaar tekort. We geven twee goals weg door individuele fouten en maken zelf onze talloze mogelijkheden niet af. We moeten dus inderdaad proberen om de wisselvalligheid eruit te krijgen, een mooie doelstelling richting komend seizoen. Daar hoop ik in elk geval fit aan te beginnen.” Dat was in de aanloop van het lopende seizoen voor de Bergenaar wel anders. Hij miste vrijwel de gehele voorbereiding vanwege een enkelblessure. “We hebben geen goede voorbereiding gedraaid. Mede door blessures en vakanties is onze echte voorbereiding pas begonnen toen de competitie al van start was gegaan. Wij waren in deze periode erg zoekende naar vorm, fitheid en de juiste speelstijl. Ook ikzelf had dus te kampen met een blessure en ben ook pas nadat het seizoen al enkele weken bezig was fitter geworden. Over het algemeen ben ik wel tevreden met mijn eigen prestaties, ondanks er bij mij ook de wisselvalligheid in zat. Ik denk dat ik wel nog iets beslissender mag zijn in het veld, maar ik ben tevreden met de huidige rol die ik binnen het team vervul.”

Positieve veranderingen
Een rol die hij ook volgend seizoen op Meilust zal vervullen, want Nuytemans heeft al aangegeven dan ook het geelrood van de eersteklasser te dragen. “Ik ben momenteel negenentwintig jaar en heb het nog altijd erg naar mijn zin hier. Ik voetbal er op niveau, woon op vijf minuten loopafstand en voetbal ook nog eens met mijn vrienden, waar ik ook buiten de voetbal om veel mee om ga. Voor de rest denk ik dat er eigenlijk voornamelijk positieve veranderingen aankomen. Zo zal de grootste kern van onze huidige selectie blijven, aangevuld met een aantal lokale jonge jongens die ons kunnen versterken. Daarnaast zal er vanaf volgend seizoen weer een Dosko 2 zijn. Hier zullen voornamelijk spelers actief zijn met een Dosko verleden of die elders in de buurt in een 1e elftal hebben gespeeld. Ik zie dus alleen maar positieve ontwikkelingen en daaraan wil ik graag mijn steentje blijven bijdragen.