De samenwerking tussen de vrouwenvoetbalvereniging Marjola-Girls en RKSV Halsteren is met de ondertekening van een intentieovereenkomst weer een stap verder gebracht. De voorzitters van beide verenigingen, Tessa van Egeraat en Jan van Elzakker, hebben afgelopen vrijdag met een handtekening onder deze overeenkomst de basis gelegd voor de oprichting van een “Samenwerking Vrouwen Opleiding”.

De beide clubs willen een samenwerkingsverband ter bevordering van het vrouwenvoetbal aangaan voor de duur van minimaal drie seizoenen, ingaande seizoen 2019-2020.

Onder de vlag van een aparte organisatie, een “Samenwerking Vrouwen Opleiding” geheten, en met professionele voetbaltechnische ondersteuning van voetbalschool Soccer 10, krijgen de aangesloten verenigingen de mogelijkheid het vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen. Uitgangspunt daarbij is, dat de deelneemsters lid blijven van hun eigen vereniging.

Als standplaats van de samenwerking is gekozen voor sportpark De Beek, waarbij gebruik zal worden gemaakt van de faciliteiten en infrastructuur van RKSV Halsteren.

Uiterlijk 1 juni 2019 zal de oprichting van de “Samenwerking Vrouwen Opleiding” via het sluiten van een formele samenwerkingsovereenkomst en met toestemming van de KNVB een feit zijn.