jolande-laban-vvvosmeer

Ze is al jarenlang een meer dan fanatiek vrijwilligster bij vv Vosmeer in veel verschillende rollen. Van trainster tot bestuurslid en van begeleidster tot helpen in de kantine. Maar de afgelopen jaren ziet Jolande Laban de situatie bij club uit Oud-Vosmeer veranderen en zit op sportief vlak met name de seniorentak in moeilijke fase. “Ik hoop maar één ding en dat is dat de club blijft bestaan.”

Van de E-pupillen tot de huidige JO19, ze was er als trainster, coach of leidster allemaal bij betrokken, net zoals ze ook al vele jaren actief is binnen het jeugdbestuur. “En sinds 2019 begon ik in het hoofdbestuur en eind 2020 ben ik penningmeester geworden. Dus toen heb ik besloten dat ik niet om te stoppen als leidster, want dan zou het allemaal wat té gortig worden qua tijdsinvestering. Met alle dingen die ik nu doe voor de club ben ik toch ook wel wekelijks een flink aantal uren kwijt, maar ik geniet er enorm van om iets voor de vereniging te kunnen betekenen.”

En voor wie denkt dat Jolande verder niks om handen heeft, die heeft het danig mis, want haar man is eigenaar van Schildersbedrijf Laban, dat bovendien al sinds een flink aantal jaren de shirtsponsor is van het eerste elftal. “Verder werk ik nog vier dagen per week als HR-adviseur én ben ik gewoon een fanatieke voetbalmoeder die haar twee zoons volgt die beiden in de JO16 spelen. De oudste kon ook doorschuiven met de rest van de JO19 richting de senioren, maar wilde liever nog een seizoen met dispensatie in de jeugd actief blijven. Dus komend seizoen spelen ze samen in één team, dus dat scheelt weer een paar uur voor me haha.”

Waar het binnen de jeugdelftallen van vv Vosmeer wel behoorlijk draait en op de rit staat, daar is de seniorenafdeling en met name het eerste elftal toch een puntje van ‘zorg’ voor ieder die Vosmeer een warm hart toedraagt. Eerst werd er de overstap gemaakt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal om te voorkomen dat er spelers zouden afhaken. Dat bleek echter ook lastig om in de vierde klasse zaterdag een goed en representatief team in competitie te houden, zodat noodgedwongen het besluit werd gemaakt om met het eerste elftal in de reserveklasse te gaan spelen. “Dat was echt noodzaak. En we hopen dat de jonge spelers die er nu spelen én die doorschuiven vanuit de jeugd naar de senioren op termijn weer de stap maken naar het standaardvoetbal. Maar dat zal nog wel een paar seizoenen duren denk ik.”

Toch heeft ze maar één grote wens voor de toekomst: het voortbestaan van de dorpsclub. “Sowieso! Ik hoop alleen maar, dat het goede werk dat in de jeugd wordt geleverd op termijn weer gaat zorgen voor doorstroming omhoog. En dat vooral de club overeind blijft. Want we bestaan dit jaar ook nog eens 75 jaar, maar het écht vieren doen en kunnen we helaas niet. We zijn met een groep mensen aan het kijken om dit tijdens Hemelvaart 2022 te gaan doen met een driedaags feest. Want het mag zéker niet onopgemerkt blijven. Het is toch een mijlpaal en ik hoop dat er in de toekomst nog zullen volgen.”

Klik hier voor meer informatie over vv Vosmeer

Klik hier voor meer artikelen over vv Vosmeer