THOLEN STAD – Het was als speler van de JO17, dat Youri Boudou samen met Sam Nieuwkoop bij de selectie van Tholense Boys werd gehaald. Daarmee is de nu 22-jarige linkeraanvaller/middenvelder alweer bezig aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht van de Thoolse formatie.

HappyPoint_desinfectie
Met Tholense Boys maakte Boudou zowel al sportieve hoogte- als dieptepunten mee. Gemiste kansen via de nacompetitie, promotie, degradatie en nu dus deze coronabreak. “Dat is inderdaad al een flink aantal memorabele ervaringen. Op dit moment is het wel jammer dat het stilligt, want we hadden het gevoel dat het lekker begon te draaien. We hadden enkele mooie resultaten geboekt en stonden er goed voor. We wilden ook zonder meer goed starten aan de competitie, want we willen graag meedoen om de prijzen en dan is het wel zaak om er vanaf het begin bij te zitten. Dat is gelukt, alleen is het zaak om dat in het vervolg vast te gaan houden. We willen richting de top vijf en mikken op een plek in de nacompetitie. Vooraf was het afwachten hoe het zou gaan, omdat er natuurlijk wel een aantal bepalende jongens zijn weggegaan. Maar tot op heden draaide het behoorlijk.”

Boudou is een ‘jongen van de Boys’, loopt er al zijn hele leven rond en is naast speler in het elftal van Kees de Rooij zelf ook trainer van de JO15. Een rol waarvan hij extra geniet nu, omdat hij daarmee wel kan trainen en onderling op de club wedstrijdjes kan spelen. “Dat is toch het mooiste wat er is. Voor iedereen voelt het nu wel anders aan. Want de zaterdagen zijn qua spanning en invulling niet hetzelfde als wanneer je ergens om speelt. Wij trainen met de selectie in kleine groepjes, geen duels, geen wedstrijden. Bijzonder allemaal hoor.”

Voetbal is naast een sociaal gebeuren, ook een mooie plek om jezelf te ontspannen na een dag werken. Lekker bezig zijn en lol maken. “Het ritme van werken, trainen en wedstrijden spelen, aangevuld met een sfeervolle derde helft en kameraadschap onder elkaar. Dat wordt op deze manier danig doorbroken en dat is zonde. We hebben een hechte en leuke groep, en ook op de club is het altijd volop gezelligheid en sfeer. Dat mist nu en dat maakt de beleving van je sport totaal anders dan je gewend bent.”

Toch probeert hij zichzelf als speler wel te blijven uitdagen en te blijven ontwikkelen. Want hij hoopt uiteindelijk op meer dan de derde klasse. “Dat moet je als voetballer altijd hebben toch? Proberen om er het maximale uit te halen. Wie weet kan ik nog één of twee niveautjes hoger aantikken. Ik ben wel benieuwd hoe dat zal zijn en of ik dat aankan. Vooralsnog heb ik hier overigens nog meer dan voldoende te leren. Ik wil beslissender zijn in wedstrijden dan ik tot op heden ben. Dat is nog te magertjes en moét gewoon beter. Meer assists, meer goals. Ik scoorde wel tegen Kogelvangers, maar ik wil daarin stappen maken. Als aanvaller word je toch beoordeeld op doelpunten of eventueel assists. Een tastbaar aandeel in de resultaten hebben in ieder geval. Want ik heb één seizoen in de tweede klasse al meegemaakt en het lijkt me geweldig om dat niveau met Tholense Boys weer te bereiken.”

Zelf denk hij dat Tholense Boys daartoe in staat moet zijn. Mede ook omdat het voor tegenstanders lastig is te scoren tegen zijn ploeg. “We staan vaak organisatorisch goed en maken het de tegenstander dan lastig om resultaat te halen. Het is echter wel zaak, dat we als elftal heel hard moeten werken. Elke wedstrijd opnieuw want verslapping kan in onze klasse zomaar het verschil maken tussen een plek bovenin of een flink stuk eronder. En dat moeten we zonder meer zien te voorkomen. Als iedereen het maximale wil en kan opbrengen, elke training en wedstrijd opnieuw, dan moet het lukken om onze gestelde doel uiteindelijk te behalen.”

Klik hier voor meer informatie over Tholense Boys
Klik hier voor meer artikelen over Tholense Boys