Sander van ’t Hof groeide op tussen de koeien op de boerderij. Vanwege zijn achtergrond ging de 25-jarige aanvaller aan de Hoge Agrarische School studeren. Dankzij het afronden van zijn studie en het beginnen van een nieuwe baan, besloot Van ’t Hof een stapje terug te doen op voetbalgebied. De aanvalsleider pikt momenteel zijn doelpunten mee bij zijn jeugdliefde SV Smerdiek.

HappyPoint_desinfectie
Van ’t Hof heeft tijdens zijn jeugdperiode verschillende clubkleuren gedragen. “Ik ben op mijn zesde begonnen bij SC Stavenisse, hier moest ik na twee seizoenen overstappen naar WHS, wegens een tekort aan leden.” Hier doorliep de jonge aanvaller meerdere jeugdelftallen, totdat hij als B-junior de overstap maakte naar SV Smerdiek. Tijdens zijn debuutwedstrijd was de pas 17-jarige Van ’t Hof de gevierde man. “Ik mocht tegen koploper Halsteren in de 90e minuut invallen en scoorde met mijn eerste balcontact de 2-0. Zo kwam ik uiteindelijk definitief bij het eerste.” Dit was niet het enige hoogtepunt wat de aanvalsleider meemaakte bij de blauw-zwarten. “Een seizoen later werden we, na een beslissingswedstrijd, kampioen. Ik scoorde toen een hattrick, een moment dat ik niet snel zal vergeten.”

Vervolgens keerde Van ’t Hof terug op het oude nest WHS, maar verruilde drie jaar later de groene clubkleuren voor het paars van de Bruse Boys. Hier kwam de spits uit in de eerste klasse met veelal sterke tegenstanders. “Dit was voor mij persoonlijk fysiek het zwaarste voetbaljaar.” Als voetballer heeft hij vele mooie tegenstanders en accommodaties binnen de regio mogen zien. “We speelden tegen Feyenoord Amateurs op Varkenoord, een hoogtepunt hierbij was dat ik mocht scoren op dat sportpark.” Na een aantal mooie jaren koos Van ’t Hof voor een terugkeer naar SV Smerdiek. “Dit bevalt mij tot nu toe heel goed, omdat het een gezellig en fanatiek eerste elftal is.”

Van ’t Hof beschouwt het huidige seizoen als verloren. “Ik hoop dat we het volgende seizoen volledig kunnen uitspelen met alle supporters en vrijwilligers weer op de club aanwezig.” De nummer 9 mist het spelletje enorm en kijkt er naar uit om weer wedstrijden te mogen spelen. “Het spelen van wedstrijden is voor mij persoonlijk heel belangrijk. Hiervoor ben ik altijd gebrand om te winnen en zeker tijdens derby’s. Je voelt dan de extra motivatie als er weer veel supporters langs de lijn staan. Dat vind ik altijd het mooiste.” Van ’t Hof heeft het op dit moment helemaal naar zijn zin op sportpark Haestinge. “Het belangrijkste voor mij is de gezelligheid en het samenkomen met iedereen uit het dorp. Het is altijd gezellig in de kantine en wanneer tegenstanders blijven hangen, ontmoet je vaak weer nieuwe mensen.”

In de toekomst heeft Van ’t Hof ook mooie ambities voor ogen. “Mijn doel is om trainer te worden. Eerst wil ik beginnen met de jeugd en in de toekomst wil ik ook trainer worden van een eerste elftal.” De aanvaller kan de jonge talenten veel bijleren, zeker hoe er doelpunten gemaakt moeten worden. “Wel hoop ik in de toekomst wat meer tijd te vinden binnen mijn werk om een jeugdteam te kunnen trainen.”

Meer artikelen lezen over SV Smerdiek? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over SV Smerdiek.