Dit keer gaan wij in gesprek met Mujib Yaqoubi van vv Prinsenland. Hij heeft al een aantal clubs achter zijn naam staan en is een echte liefhebber van de sport. Naast het veldvoetbal speelt hij zaalvoetbal bij ZVV Kroeven. De aanvallende middenvelder kijkt uit naar aankomend seizoen.

 Mujib blikt terug op zijn carrière tot nu toe. “Op mijn vijfde ben ik begonnen met voetballen bij VV Steen. Vervolgens ben op mijn twaalfde gaan voetballen bij de RBC jeugd. Hier heb ik gevoetbald tot aan het faillissement (D1-B1) van de club. Hierna ben ik naar Alliance A1 gegaan. In dit seizoen heb ik nog een paar keer met NAC Breda meegetraind, dit is uiteindelijk niks geworden. Dat jaar debuteerde ik in het eerste van Alliance. Ik heb een hele leuke tijd gehad bij Alliance, maar besloot toen toch te vertrekken naar BSC Roosendaal.

De technische speler gaat verder “Bij BSC heb ik twee seizoenen gevoetbald. Het was een leerzame tijd waarin ik veel ervaring heb opgedaan in het seniorenvoetbal. Vervolgens ben ik vertrokken naar RBC Roosendaal. Hier heb ik twee en een half seizoen gevoetbald en ben daar gegroeid als voetballer. We wilden altijd om de prijzen meedoen en de beste zijn. Helaas is het niet altijd gegaan zoals wij en ik wilde. In deze tijd heb ik uit emotie de keuze gemaakt om hier te stoppen. Ik heb even een paar maanden stil gestaan en heb contact opgenomen met Natalino Storelli (mijn huidige trainer) en zo ben ik bij Prinsenland terecht gekomen. Ik heb totaal geen spijt van de keuze om voor Prinsenland te kiezen. Na een slecht begin waarin ik geblesseerd raakte aan mijn lies, heb ik even aan de kant gestaan. Dit was ik totaal niet gewend.”

HappyPoint_desinfectie

De middenvelder voelt zich thuis bij Prinsenland en is erg lovend over één persoon in het bijzonder. “Nico Verhoeven is al 25 jaar onze wedstrijdsecretariaat. Hij organiseert onze wedstrijden voor het eerste team en ook de velden neemt hij op zijn rekening. Daarnaast onderhoudt hij het contact met onze tegenstanders. Ik loop nog niet lang rond bij Prinsenland, maar ik zie wel gelijk dat Nico een belangrijke functie vervult binnen de club. Hij is erg belangrijk is voor de club.”

Voetbal is echt belangrijk voor de 26-jarige. “Ik houd gewoon van het spelletje. Winnen is natuurlijk het allerleukst. Vaak voel ik me net een klein kind binnen het veld. Als ik een bal zie wil ik hem gelijk aanraken. Van het maken van combinaties en zo tegenstanders op het verkeerde been zetten kan ik erg van genieten. Ook als het even tegenzit of iets. In voetbal kan ik altijd me ei kwijt.” Mujib spreekt zijn ambities uit voor de toekomst. “Ik wil sowieso altijd gaan voor het hoogst haalbare. Op dit moment voetbal ik bij Prinsenland en wil ik voetballend belangrijk zijn voor het team. Ik hoop zo hoog mogelijk te kunnen komen in het voetbal, het liefst met mooi en verzorgd voetbal.”

De basis voor het aankomende seizoen is gelegd in een sterke voorbereiding van vv Prinsenland. “In het huidige seizoen gaat het erg goed, zowel met het team als persoonlijk. We hebben al tien wedstrijden gespeeld en nog geen één verloren. Ook in de corona-periode zijn we ondanks de maatregelen zijn we doorgegaan met trainen, wel volgens de regels natuurlijk. Ook door deze periode zijn we als team zijnde erg sterk geworden en hebben we veel progressie geboekt. Dat zie je ook terug in de resultaten.”

De technicus gaat verder over komend seizoen. “Ik ben nog niet erg bekend met de competitie waarin we spelen. Ik denk dat onze doelstelling wel duidelijk is en dat is promotie. Het komt natuurlijk niet aanwaaien, daarom moet het als team nog beter en individueel ook. Er loopt genoeg kwaliteit rond bij ons. Als in elkaar valt en het gaat lopen, kan het nog een heel leuk seizoen worden.”

Klik hier voor meer informatie over Prinsenland.
Klik hier voor meer artikelen over Prinsenland.