Bjorn van Sundert is begonnen als spits bij VV Internos maar merkte als snel dat keepen meer iets voor hem was. Dit heeft een positief gevolg gegeven aan zijn voetbalcarrière want hierdoor is hij een jaar later gescout door NAC Breda. We praten met hem over hoe hij zijn carrière heeft doorlopen, zijn hoogte- en dieptepunten, persoonlijke doelen en blikken we vooruit op de toekomst.

HappyPoint_desinfectie

We vroegen Van Sundert hoe hij zijn carrière als voetballer heeft doorlopen. “Ik ben begonnen bij VV Internos als spits. Een jaar later moest ik een half wedstrijdje keepen. Mijn vader was op dat moment leider van het elftal. Na de wedstrijd zei ik: ‘Ik wil keeper worden’. Dat heeft een positief gevolg gegeven aan mijn voetbalcarrière.  Een jaar later werd ik keeper in het hoogste elftal van de F’jes en werd ik gescout door NAC. Bij NAC heb ik drie en een half jaar gespeeld. Daarna ben ik teruggegaan naar VV Internos tot de B2 en daarna ben ik naar DSE gegaan. Hier heb ik mijn plezier weer terug gevonden en al snel mocht ik bij de selectie aan sluiten als B speler. Nadat ik drie jaar veel van de eerste keeper heb geleerd, stond ik zelf later drie jaar als eerste keeper on der de lat. In 2018 ben ik benaderd door Unitas’30, waar ik de afgelopen drie jaar heb gespeeld. In het eerste jaar kwam het keepen van wedstrijden moeilijk op gang, omdat ik met blessures zat. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en ben ik in mijn eerste jaar met Unitas’30 kampioen geworden in de tweede klasse. Daarna hebben we helaas twee jaar achter elkaar de competitie niet uit kunnen spelen vanwege corona. Ondanks dat ga ik nu weer een mooi stap maken in mijn carrière en ga ik naar RKSV Halsteren die in de Hoofdklasse spelen.”

Bjorn vindt het kampioenschap met Unitas’30 in de tweede klasse een mooi hoogtepunt. “Als je ziet vanaf welke plek we begonnen zijn in de laatste periode, dan blijft het toch super knap.” Maar ook kent hij zoals iedere keeper een minder mooi moment. “Mijn dieptepunt is de wedstrijd tegen Madese Boys die we thuis speelde. Hierbij maakt ik twee hele grote blunders en tot op de dag van vandaag voelt dat niet lekker.” Het voetballen is een echte uitlaatklep voor de 24-jarige keeper. “Ik hoef op dat moment alleen maar aan het keepen te denken en niet aan hetgeen wat er gebeurt in het dagelijks leven.”

Een persoonlijk doel van de keeper is voor het aankomende seizoen meer ervaring op te doen met het coachen tijdens de wedstrijden en het weg zetten van de verdediging. “Dit zal zeker goed komen met een ervaren keeper als Ariën Pietersma naast je.” Maar waar Bjorn ook nog veel van kan leren is Maarten Stekelenburg. “Wat hij doet op zijn leeftijd is geweldig.” HIj kijkt dan ook met plezier naar zijn wedstrijden.

Afgelopen seizoen is jammer genoeg niet verlopen zoals voorgaande jaren. “Helaas hebben we maar een aantal wedstrijden kunnen voetballen. Ik heb veel zin om volgend jaar bij RKSV Halsteren te gaan voetballen en kijk ernaar uit om de strijd aan te gaan met Pietersma en daarnaast ook om veel van hem te leren.” De ambitie van Van Sundert is duidelijk. “Ik zou graag in de derde divisie willen komen te spelen en dat is ook de ambitie van RKSV Halsteren. Daar willen ze aankomend seizoen ook voor gaan,” sluit hij zelfverzekerd af.

Meer artikelen lezen over RKSV Halsteren? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RKSV Halsteren.