HOOGERHEIDE – Het was bij Meto even wennen nadat bekend werd dat ze bij de nieuwe competitie-indeling de helft van het aantal wedstrijden een Zeeuws-Vlaamse tegenstander zouden treffen. Toch geeft het ook weer iets extra’s volgens middenvelder Jens Hermans.

“Tot nu toe bevalt de competitie enorm. We hebben veel derby’s doordat alle ploegen uit de Zuidwesthoek nu in één competitie zitten, dat is natuurlijk heel gaaf. Daarnaast bevallen de wedstrijden in Zeeuws-Vlaanderen ook goed. We gaan dan met de bus, dat is natuurlijk gezellig en daarnaast zorgt het voor eenheid binnen het team”, zegt de 20-jarige middenvelder.

Jonge groep
Nooit speelde hij in een ander tenue dan dat van de Tricolores uit Hoogerheide, al werd hij wel enkele keren gescout door zowel RBC als NAC Breda. “Maar van een overstap is het nooit gekomen. Heb ik ook geen spijt van. Ik voetbal hier vanaf mijn vijfde en het bevalt me hier uitstekend. Ook nu ik een vaste waarde in het eerste ben geniet ik wekelijks van het trainen en spelen van de wedstrijden. We hebben een jonge groep. Ongeveer vijf á zes jongens speelden twee jaar geleden nog in de A1 en daarnaast is de rest van het team ook nog onder de vierentwintig jaar, dit met uitzondering van Joey van Hooijdonk. De toekomst zie ik dus rooskleurig tegemoet, mits het team bij elkaar blijft natuurlijk.”

Voor dit seizoen hoopt Hermans toch mee te kunnen strijden voor de prijzen. Al ziet hij ook wel gevaren. “Vorig jaar waren RBC en Alliance een maatje te groot voor ons, mogelijk had er wel een derde plaats ingezeten. Dit jaar zijn er meerdere ploegen bovenin aan elkaar gewaagd. Als het meezit sta je bovenin, maar zit het tegen dan kun je zo maar op de vierde of vijfde plek terechtkomen.

Voetballend hebben we een goed elftal, alleen onze jeugdigheid kan ons wellicht opbreken. Het zou daarom wel mooi zijn als we met dit jonge elftal een periode zouden kunnen pakken. En wie weet wat er nog meer in het vat zit.”

Meer aanwezig
Dan moet de ploeg volgens de jonge middenvelder echter wel één belangrijk aspect in de wedstrijden beter doen. “Ik denk dat we nog moeten leren om wedstrijden eerder te beslissen door op de juiste momenten te scoren, zodat de tegenstander niet te lang in de wedstrijd blijft. Zelf wil ik beslissender en meer aanwezig zijn in de wedstrijden. Over het algemeen ben ik over onze start en mijn eigen prestaties gematigd tevreden, er zijn zeker nog genoeg verbeterpunten bij iedereen en zeker bij mezelf.”

Kijkend naar de toekomst dan vult de middenvelder het nu van week tot week in en probeert hij telkens die benodigde stapjes vooruit te maken. Dit met het grotere doel als stip aan de horizon. “Natuurlijk probeer ik om op trainingen en wedstrijden steeds beter te worden en meer ervaring op te doen en toe te groeien naar een hoger niveau. Het liefst ga ik met Meto de derde klasse in, dat zou mooi zijn. Als we met zijn allen deze groep bij elkaar kunnen houden, dan zie ik daarvoor op termijn zeer zeker kansen.”