Heideman weet bij Steenbergen ook als senior regelmatig het net te vinden

STEENBERGEN – Hij doorliep alle jeugdselecties bij v.v. Steenbergen om uiteindelijk zijn kunsten in het eerste elftal te vertonen. Ook als senior weet Stijn Heideman dit seizoen regelmatig het net te vinden.

“In het begin van het seizoen moest ik nog erg wennen aan het fysieke gedeelte en had ik ook maar vier doelpunten gescoord tot aan de winterstop. In de tweede seizoenshelft heb ik wel grote stappen gezet en met veertien doelpunten nu gaat het op dat vlak ook een stuk beter’, zegt de twintigjarige spits.

Afmaker
Heideman geniet van zijn rol in het elftal. Waar hij in de jeugd veelal op het middenveld acteerde, daar is hij in de derde klasse als spits dus belangrijk als afmaker. “Dat is ook wel een kwaliteit die ik in mijn spel heb. Daarbij heb ik ook een behoorlijk loopvermogen en ben bereid om in de spits ook veel meters te maken. Waar ik nu wel mezelf in probeer te ontwikkelen dat is mijn duelkracht. Daarin moet ik zonder meer nog slimmer worden, al heb ik in mijn ogen daarin dit seizoen wel al de nodige stappen voorwaarts gezet.”

Het was voor Steenbergen de bedoeling om dit seizoen minimaal nacompetitie te halen en mee te strijden voor promotie. Het seizoen bleek voor de blauwwitten echter compleet anders te verlopen. “We hadden een heel slechte seizoensstart, waardoor we onszelf eigenlijk al direct kansloos maakten voor onze eigen doelstellingen. Het is nu zelfs zo dat we niet omhoog, maar omlaag moeten kijken. Want we moeten er met z’n allen keihard voor knokken om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen.”

Jeugdige groep
Een hard gelag voor Steenbergen, dat zich in 2015 kroonde tot kampioen in de vierde klasse. Na een vierde plek in 2016, derde in 2017 mét periodetitel, bivakkeert men nu in het rechterrijtje. Knokkend om een eventueel verlengd seizoensslot te voorkomen. De laatste weken zorgt echter weer voor wat vertrouwen en positiviteit. “Er zijn dit seizoen wat belangrijke spelers vertrokken en we hebben te maken gehad met de nodige blessures. Met onze jeugdige groep was het ook erg wisselvallig en hebben we te weinig als team gespeeld. De laatste weken gaat het steeds beter en behalen we wel de punten. We spelen meer als team en dat zie je terug in onze resultaten. We hebben eindelijk ook ingezien, dat we met onze kwaliteiten het elke ploeg lastig kunnen maken en ook te laag staan voor wat we kwalitatief in ons mars hebben.”

Heideman is ook blij, dat bij zijn club de eigen jeugd volop de kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen en op een mooi niveau te kunnen voetballen. “Het is toch geweldig om bij een club te spelen die vooral inzet op doorstroming van de eigen jeugd? Hierdoor staat er voor de leden een herkenbaar elftal op het veld. Hierdoor is het ook een hecht team met jongens die al vele jaren met elkaar gespeeld hebben.”

Goede mix
“Er is een goede mix van jong en oud. Er zijn het laatste jaar vier tot vijf spelers uit de JO19 doorgestroomd die veel minuten maken. Aan de andere kant is er ook een vaste kern die al wat jaren deel uitmaakt van het eerste. Over de aanwas uit de jeugd maak ik me geen zorgen, omdat onze jeugdselecties op redelijk niveau voetballen en er veel talent rondloopt. Hierdoor denk ik dat wij een elftal houden, dat zeker minimaal in de derde klasse kan uitkomen. Al moeten daarvoor met elkaar nog wel even aan de bak om daar ook volgend seizoen actief te kunnen zijn.”

Total
79
Shares