stijnbaarendse-halsteren

Vandaag in de voorbeschouwing linksback/linkshalf van RKSV Halsteren over de komende wedstrijd tegen NOAD. Stijn begon met voetballen op zijn vijfde bij Steenbergen, op zijn 14de gekozen voor de jeugd van Halsteren om een nieuwe uitdaging aan te gaan. “Op mijn 16e debuteerde ik in het eerste elftal van Halsteren uit bij IFC. In 2013 gekozen voor speeltijd na veel bankzitten dat jaar in de 1e klasse. Vervolgens een jaar Internos om even weg te zijn uit de regio en ergens op nul te beginnen, daarna een jaar VVC toen nog uitkomend in de tweede klasse zaterdag. Uiteindelijk weer bij Steenbergen beland waar ik vier mooie jaren heb gehad en nu voor het tweede seizoen bij Halsteren zaterdag”.

HappyPoint_desinfectie

Allereerst blikken we terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag WHS – Halsteren, deze wedstrijd werd gewonnen door de uitploeg met 2-3. Stijn verteld hierover het volgende; “We waren slordig en onrustig aan de bal tegen een stugge tegenstander en op een moeilijk bespeelbaar veld. Toch vond ik ons de betere ploeg. We komen door foute inspeel passes zelf op 1-0 achter. Gelukkig maken we via Roy van Gils voor rust nog gelijk. Een voorsprong werd helaas teruggefloten wegens buitenspel.

“Na rust stonden we in ieder geval beter en waren gevaarlijker. Toch komen we door een eigen fout weer op achterstand. De eerste gelijkmaker werd, wederom, afgekeurd maar we bleven kansen creëren en komen verdiend op gelijke hoogte. Toen was het wachten tot we WHS op de knieën kregen. Ze leken het te gaan halen met nog een paar minuten spelen maar gelukkig viel een vrije trap voor de voeten van Mike de Nijs en die haalde verwoestend uit. Blij met de overwinning die gezien het spel niet onverdiend was”.

Man van de wedstrijd was Roy van Gils, “Roy was gevaarlijk, dwong tegenstanders tot overtredingen en ik denk als je vier keer scoort (waarvan 2 afgekeurd) dat je een ware plaag bent voor de verdediging van de tegenstander”.

Aankomende zaterdag speelt Halsteren de thuiswedstrijd tegen NOAD, Stijn voorspeld hier een 3-0 overwinning. “Zolang we NOAD niet in de wedstrijd laten komen en laten geloven in een resultaat zijn wij zeker de betere ploeg. Toch is NOAD een stugge ploeg dus daar moeten we onszelf tegen wapenen. Vorig jaar pakten we in de eerste thuiswedstrijd niet de volle drie punten en dat willen we nu dus zeker wel doen. Ik verwacht dus dat we gaan winnen, als ze eenmaal gebroken zijn kunnen we er wel een paar maken denk ik”.

Als persoonlijke doelstelling voor dit seizoen wil Stijn zoveel mogelijk assists geven. “Daar ligt denk ik wel mijn kracht. Mijn laatste jaar bij Steenbergen kon ik dat totaal op 19 in de competitie brengen. Erg veel en ik weet niet of dat nog haalbaar is, maar het zou mooi zijn als ik bij dat aantal in de buurt kan komen”.

Dit seizoen wilt Stijn voor het kampioenschap gaan,“Je wordt in je voetbalcarrière niet vaak kampioen en het is super mooi als dat lukt. Met dit team is er een kans om dat te behalen. Die kans wil ik niet laten schieten. Vorig jaar stonden we op pole position om kampioen te worden maar helaas was het ineens afgelopen. Daarom telt voor ons nu maar één doel en dat is het kampioenschap. Ondanks dat je bovenaan stond zal het niet makkelijk worden, nieuwe ronde nieuwe kansen. Toch denk ik dat we het kunnen en ook voor niets minder moeten gaan.

Wij wensen Stijn en RKSV Halsteren zaterdag 1 veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over Halsteren
Klik hier voor meer informatie over Halsteren