halsteren-royvangils

Vandaag gaan we voorbeschouwen met Roy van Gils (26) aanvaller van Halsteren. Dit jaar wordt zijn negende seizoen in een selectie elftal. Roy heeft gespeeld voor VV Steenbergen en nu op dit moment voor Halsteren waar hij op zijn 16de debuteerde bij de zondagselectie, uit tegen Unitas’30.

HappyPoint_desinfectieEerst hebben we een korte terugblik op de wedstrijd van aflopen zaterdag, dit was de uitwedstrijd tegen Krabbendijke die werd gewonnen met 0-4. “Op voorhand een belangrijke wedstrijd mbt de koppositie. Degene die deze wedstrijd won kon al na 3 (!) wedstrijden afstand nemen. Opvallend was dat Krabbendijke tot dan nog géén enkele tegengoal had gehad. We begonnen de wedstrijd ook zoekende wat al snel resulteerde in een grote kans vóór Krabbendijke. Een kopbal die gelukkig op de lat eindigde. Vanaf dat moment leken we wakker en kregen we meer grip die we heel de wedstrijd vasthielden. Met goed positiespel op een moeilijk/zwaar veld konden we door goals van Stijn, Mike, Steven en Twan uitlopen naar een 0-4 overwinning”.

Een man of the match kiest Roy niet. “Ik vond er niet specifiek een man of the match bij zitten afgelopen zaterdag. Iedereen wist het belang van deze wedstrijd! Op voorhand, met als uitgangspunt; winnen en de 0 houden! Op 15/20 minuten na hebben we de hele wedstrijd laten zien dat we als team volwassen konden voetballen. Natuurlijk kan er altijd wat verbeterd worden, maar na alle omstandigheden zó voetballen en 1,5 kans weggeven dan mag je tevreden terugkijken! Daarom vond ik ook dat onze achterste linie er bovenuit sprong!”

Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Duiveland op het programma, van Gils voorspelt een 3-0 overwinning. “Wederom de nummer 1 tegen de nummer 2. Vorig jaar speelde we uit daar 1-1 gelijk. Ik weet heel weinig van Duiveland, maar ik kijk ook liever naar ons eigen team! Ik weet wat voor kwaliteiten wij hebben en wat we met dit team kunnen bereiken. Als we de lijn doortrekken van afgelopen weken en het gros van de wedstrijd domineren komen de kansen & goals vanzelf! Ik ben voor geen één tegenstander bang, als we zelf maar de discipline vanaf minuut 1 tot minuut 90 kunnen opbrengen. Dan winnen we ook deze wedstrijd! Wij kunnen van iedereen winnen, maar alleen van onszelf verliezen”.

“Mijn persoonlijke doel dit jaar is afmaken waarmee we begonnen zijn. Binnen 3 jaar in de 2e klasse. Klonk als grootspraak, maar was wel degelijk realistisch. We stonden vorig seizoen op pole position, maar door de Corona omstandigheden mocht het niet zo zijn! Daarom tel ik vorig seizoen niet helemaal mee 😉 haha. Mooie kans om dit nog eens te laten zien en waar te maken”.

“Voor ons telt maar één doel en dat is kampioen worden!”

Wij wensen Roy en Halsteren veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over Halsteren
Klik hier voor meer informatie over Halsteren