VV NVS

Jorg de Jong (24) keept al vijf jaar voor het eerste elftal van VV NVS, de club waar hij al van jongs af aan speelt en graag komt. Hij begon op zijn vijfde met voetballen, maar toen nog in het veld. Pas in de JO14 was Jorg vast onder de lat terug te vinden. Het bleek een verstandige keuze te zijn, want op zijn 16mocht hij onder leiding van Erwin van Schilt in een oefenwedstrijd tegen SC Welberg zijn debuut maken. “We verloren deze wedstrijd met 6-0, wat natuurlijk een mooi resultaat is als keeper” grapt Jorg.

De loyale keeper van VV NVS vindt winnen erg belangrijk, maar de sfeer net zo. “Op de trainingen hoeft het van mij allemaal niet zo serieus. Zolang we op donderdag maar lekker met zijn allen in de kantine blijven en op zondag op het veld vol voor elkaar door het vuur gaan. Als dat iedere week gebeurd dan is voor mij het seizoen geslaagd. Wanneer we er als team een heel leuk seizoen van weten te maken, denk ik dat de resultaten ook goed zullen zijn. Naast de gezelligheid vind ik winnen ook belangrijk hoor. Zo zou ik graag dit seizoen promoveren met VV NVS. Zeker met het oog op het 75-jarige bestaan van de club in 2020.”

Afgelopen zondag werd er uit tegen Sluiskil met 2-0 gewonnen. Waardoor er een goed begin is gemaakt aan de weg richting promotie. “Het is een lastige ploeg waar we vaak moeite mee hebben, vorig jaar werd er gelijk gespeeld en het jaar daarvoor werd er 5-1 verloren. Daarom vind ik het een goed resultaat. De eerste 20 minuten stonden we aardig onder druk en had Sluiskil enkele goede aanvallen. Gelukkig scoorde we de 0-1 uit een corner van Rik van Hoek waarna we niet meer in de problemen kwamen. We kregen veel kansen, maar verzuimde die echter af te maken. Robin Cools maakte gelukkig vlak voor het einde de 0-2 waardoor de laatste minuten rustig uitgespeeld konden worden. Man of the match vond ik Joris Dam, hij is een beetje de alleskunner van ons elftal en speelde deze wedstrijd voor het eerst als voorstopper, wat hij heel goed deed.”

Komende wedstrijd wordt er thuis tegen Hoofdplaat gespeeld. Hoofdplaat heeft nog geen punt gepakt waardoor Jorg verwacht gewoon te winnen. “Ondanks dat ik vind dat je een tegenstander nooit mag onderschatten, ga ik de druk wat op voeren bij mijn teamgenoten. Als we met meer dan 5 goals verschil winnen, dan is het eerste kratje bier voor mijn rekening. Om er een goede toto op los te laten, denk ik dat we 4-0 gaan winnen. Met twee goals van Rik van Hoek, twee van Gijs van ’t Westeinde en een gemiste penalty van Sonny van Geel. Benieuwd wat de quotering is bij Koning Toto” reageert Jorg lachend.

Het duel tussen VV NVS en Hoofdplaat zal plaatsvinden op sportpark de Danen. Deze zal starten om 14:30 waar scheidsrechter C.P. Nieuwland de dienst zal uitmaken.