west-brabant-bergen-op-zoom-tholen-de-voorbeschouwing-met-dennis-luijks-van-SC-Welberg

Dennis Luijks (29) is spits van SC Welberg, waar hij op 14-jarige leeftijd bij de selectie mocht komen. In 2013 heeft hij drie seizoenen gespeeld voor VVC’68 die destijds in de tweede klasse uitkwamen. Nu is Luijks weer terug bij de club waar het allemaal begon.

Dit seizoen start de spits aan zijn 16jaar in een selectie elftal. “Dit seizoen wil ik met SC Welberg promotie afdwingen. Daarom moet ik fit blijven zodat ik een positieve invloed kan hebben voor het team”. Hij wil aan het eind van het seizoen in de top 3 staan, maar door de slanke selectie denkt hij dat het lastig wordt. “Ik denk dat we wel de kwaliteit hebben om bovenin mee te doen, maar waarschijnlijk niet de breedte qua elftal. We hebben nu al wat last van blessures waardoor we belangrijke spelers moeten missen, dat zal in de loop van het seizoen niet minder worden vrees ik”.

Vorig weekend stond er een derby op het programma voor SC Welberg tegen NVS. Na een flinke nederlaag tegen titelkandidaat Rimboe was Welberg gebrand om te winnen. “De wedstrijd tegen NVS was natuurlijk een derby, dus wij waren erop gebrand om een goed resultaat weg te zetten, zeker na de afgang van de week ervoor. Het werd een harde wedstrijd met veel inzet en strijd, maar met erg weinig goed voetbal. Uiteindelijk denk ik dat 0-0 een terechte uitslag was”.

Keeper Anthony Smits werd tot man of the match bekroond, waar Dennis ook mee in stemde. “Onze eerste keeper was geblesseerd geraakt tegen Rimboe, waardoor we beroep moesten doen op Anthony van Zaterdag 2. Dat hij dan direct foutloos keept en de nul weet te houden is natuurlijk top!”

Aankomende zondag speelt SC Welberg uit tegen HSC’28, een bekende tegenstander voor Dennis. “Vanuit het verleden weten we dat het altijd lastig is tegen HSC’28 en ook dit jaar hebben ze weer een sterk elftal staan. We gaan er natuurlijk alles aan doen om het resultaat onze kant op te laten vallen! Ik ga voor een nipte 1-2 overwinning”. De geïnteresseerde lezer kan de wedstrijd HSC’28 tegen SC Welberg op sportpark Harella komen aanschouwen. Scheidsrechter C.J. van den Broek zal om 14:30 op zijn fluit blazen om de wedstrijd te starten.