“De uitdaging is om van al deze ongeslepen diamantjes één team te maken bij VV Vrederust.”

HALSTEREN – Zelf was hij als voetballer een veelscorende aanvaller. Na een aantal jaren ‘in de schaduw’ te hebben meegelopen als assistent-trainer, staat hij nu voor het eerst op eigen benen. Eric van de Watering zag bij VV Vrederust de uitdaging waar hij als trainer naar op zoek was.

“Ik ben vier jaar als assistent werkzaam geweest bij MOC’17 in Bergen op Zoom. Regelmatig kreeg ik wel eens de vraag of ik niet als hoofdtrainer aan de slag wilde. Maar het was toen niet het juiste moment of ik vond het niet de geschikte uitdaging. Toen VV Vrederust aanklopte, vond ik het na vier seizoenen assistent-trainer wél het moment om de stap te zetten. Doordat ik erg gemotiveerd en resultaatgericht wil werken, brengt het wel met zich mee dat men bij de club waar ik zou beginnen het maximale eruit moet willen halen wat erin zit. En dat geldt evenzoveel voor de spelersgroep waarmee ik moet werken. Ook zij moeten deze ambitie hebben. En bij Vrederust heb ik het gevoel dat iedereen diezelfde ambitie heeft.”

Uitlaatklep
Van de Watering heeft qua werk, een huwelijk én een verhuizing een druk jaar achter de rug gehad. Qua werk is hij in Antwerpen druk bezig met het opstarten van een nieuwe TBS-inrichting waarbinnen hij werkzaam is op de afdeling Sport. “Als ontspanning ben ik trainer/coach van Vrederust. Echt veel extra vrije tijd heb ik momenteel niet, maar het voetbal is een prima uitlaatklep om te kunnen ontspannen.”

De keuze voor Vrederust was voor de debuterend hoofdtrainer, in het bezit van een UEFA-C-diploma, in zijn ogen een hele bewuste én een hele logische. “Als je over een uitdaging praat met betrekking tot het professionaliseren van een vereniging dan denk ik dat Vrederust een redelijke uitdaging is. Wat echter de echte uitdaging is dat er bijna een geheel nieuw elftal is ontstaan met de veel nieuwe jongens van buitenaf die zich op het laatste moment hebben aangemeld bij Vrederust.”

”Het gaat hier om veel jonge jongens die gewoon willen voetballen. Het zijn stuk voor stuk ongeslepen diamantjes. Nu is het aan mij om daar een elftal van te maken wat stabiel, attractief maar zeker resultaatgericht voetbal gaat spelen en dat alles heeft mij doen beslissen om trainer te worden van VV Vrederust.”

Proces
Samen met zijn assistent Stefan van den Boom wil Van de Watering zich richten om bij Vrederust de gestelde doelen te gaan realiseren. Hij heeft getekend voor één seizoen, maar gezien het proces zal het daar wellicht niet bij blijven.  “Zoals je hebt kunnen lezen is er nog veel werk aan de winkel met betrekking tot het vormen van een elftal, het zijn veelal jongens die aardig kunnen voetballen maar die tactisch nog veel kunnen leren zowel individueel als in teamverband. Als we van elf kleine ruwe ongeslepen diamantjes één grote geslepen diamant kunnen maken, dan denk ik dat dit in een seizoen niet mogelijk is. Maar waar een wil is……….”