CvdW: v.v. NVS - Voorbeschouwing komend weekend

Deze editie is v.v. NVS de Club van de Week. Deze week zullen er meerdere interviews afgenomen worden met betrokkenen van de club en op vrijdag zal er een voorbeschouwing plaatsvinden met het oog op de wedstrijd van aankomend weekend.

V.v. NVS is opgericht op 15 oktober 1945. NVS staat voor Nieuw Vossemeerse Sportvereniging. In de beginjaren ontbrak er een eigen sportveld en werden de wedstrijden afwisselend op weilanden van boeren gespeeld. Sinds 1975, na enkele wisselingen, verblijft de club al op Sportpark ‘De Danen’. NVS heeft zelf de kantine gebouwd in 1978. Het gehele complex is in beheer van de club zelf.

Op het moment heeft NVS 4 seniorenelftallen (heren), één veteranenelftal (heren), twee dameselftallen, een 30+ elftal (vrouwen) en 11 jeugdteams.

Bij NVS spelen de seniorenteams op zondag, met uitzondering van het veteranenelftal (heren). Dit elftal is (voornamelijk) actief op donderdag. Het eerste elftal is momenteel actief in de 5e klasse.

Het seizoen tot nu toe
Het seizoen begon voor v.v. NVS op 24 september met een uitwedstrijd tegen Graauw. Deze wedstrijd werd beslist in een 1-2 overwinning voor de bezoekers uit Nieuw-Vossemeer. Deze goede start werd voortgezet, want NVS wist de volgende twee wedstrijden te winnen: thuis tegen Schoondijke (1-0) en thuis tegen Sluis (2-1).

Op 22 oktober werd de goede start doorbroken en eindigde de thuiswedstrijd tegen Biervliet in het voordeel van de bezoekers met 0-4. Daarna heeft NVS tot aan de winterstop 13 punten weten te behalen uit 5 wedstrijden. De resultaten van de wedstrijden zijn: Lepelstraatse Boys uit (1-1), Aardenburg thuis (5-3), Hulsterloo uit (0-1), Corn Boys uit (3-4) en SDO’63 thuis (6-1).

De weken na de winterstop werd de goede vorm doorgetrokken. Zo wist NVS thuis te winnen van Vogelwaarde met 1-0. In de weken die hierop volgden, werd er gewonnen van Graauw (3-2), Hoofdplaat (5-1) en Lepelstraatse Boys (3-1). Op 25 maart werd er uit met 2-1 verloren van Biervliet, maar een week later werd de goede vorm weer opgepakt en wist NVS met 11-1 te winnen van Corn Boys.

In de laatste drie wedstrijden wist NVS slechts drie van de mogelijke negen punten te behalen. Er werd namelijk verloren van zowel Schoondijke (6-4) als Vogelwaarde (2-0). Afgelopen weekend werd wel winnend afgesloten, NVS was met 5-1 te sterk voor Sluiskil.

Momenteel staat v.v. NVS op tweede plaats met 40 punten uit 18 wedstrijden.

CvdW: v.v. NVS - Introductie