Clubman van de Repe voelt zich thuis bij WHS

SINT-ANNALAND – Zolang hij zich kan herinneren loopt Ronald van de Repe al rond op Sportpark De Waaje. Hij is momenteel bezig aan zijn 26e seizoen in het groenwit van WHS en voelt zich er nog altijd prima thuis.

“Ik ben destijds gestart op mijn vijfde bij de smurfen en speel inmiddels alweer een flink aantal jaren in het eerste elftal. Dat bevalt uitstekend. We hebben een geweldig leuk en vooral ook heel jonge groep. Het zorgt er ook mede voor, dat onze prestaties wisselvallig zijn, maar dat geeft voldoende aanknopingspunten en argumenten om met elkaar te blijven werken om beter te worden.”

De 31-jarige Van de Repe, in het dagelijks leven timmerman van beroep, is aanvoerder binnen het elftal van trainer Leon de Witte. Een rol die hem prima past. Al vindt de verdedigende middenvelder wel dat hij zichzelf nog meer moet laten gelden. “En dat in de zin van duels aangaan, want daarin ben ik wel een voortrekker. Maar eerder nog in het feit dat ik me soms wat vaker moet laten horen om de jongere jongens te coachen en te sturen.”

Vervelende tegenslagen
Waar de voorgaande jaren WHS in de middenmoot eindigde, was dat vorig seizoen niet veel anders, want ook toen waren ze daar terug te vinden. Niet waar men vooraf op had ingezet overigens. “Nee, we wilden gaan voor een plek bij de eerste vijf, maar dat zit er helaas niet in. Die wisselvalligheid in de resultaten waren daar toch zeker de oorzaak van. Er zat geen eenduidige lijn in onze prestaties. We hebben vorig seizoen bovendien te maken gehad met wat vervelende tegenslagen waaronder de blessure van Arvin de Witte. Maar al met al vind ik dat we het als team goed op hebben gepakt zeker omdat we een vrij jonge groep hebben.”

De middenvelder zit voor zichzelf wel een duidelijk rol weggelegd binnen de jonge Stallandse selectie. “Mijn rol is om de jongens op sleeptouw te nemen en ze op scherp te zetten. Ik heb toch een voorbeeldfunctie in de groep, omdat ik de oudste ben met de meeste speeljaren in het eerste elftal. Ik wil de jongens meegeven dat ze vertrouwen moeten hebben in zichzelf. Ze kunnen goed voetballen. Ze moeten er zelf in geloven.” Met Leon de Witte heeft WHS overigens ook, net als in Van de Repe, een echte clubman als trainer voor de groep staan. Volgens de aanvoerder een trainer ook met een heel duidelijke visie op voetbal. En een trainer die past bij de groep. “Hij heeft ons geleerd om het voetballend op te lossen en de bal laag te houden. Hij past prima bij onze groep. Hij kent ons van jongs af en aan. Hij weet van iedereen wat zijn kwaliteit is en wij weten wat we van hem kunnen verwachten.”

Saamhorige club
Waar De Witte doorgaat als trainer, zal Van de Repe zelf ook volgend seizoen het shirt van WHS dragen. “Over het algemeen ben ik tevreden over mijn eigen prestatie van afgelopen seizoen. Natuurlijk kan het altijd beter. Ik merk dat het verschil in leeftijd nu ook mee gaat spelen. Ik blijf sowieso bij WHS voetballen. Mijn doelstelling is om fit te blijven en nog één jaar bij het eerste elftal te spelen. WHS is een saamhorige club met veel trouwe supporters. Het is geweldig om te zien hoe zij met ons meeleven en er elke week weer staan om ons aan te moedigen. Dat maakt het zo mooi om voor deze club te kunnen en mogen voetballen.”

Geef een reactie