WELBERG – De laatste loodjes, het is van toepassing op het bestuurlijke werk van Loes Baselier bij de voetbalclub in haar woonplaats Welberg. Daar is ze al decennialang actief in diverse (bestuurs)functies. Aan het eind van dit seizoen of eventueel tot aan de volgende Algemene Ledenvergadering stopt ze als secretaris. ‘Ik draag mijn functie over maar blijf wel bestuurslid tot eind van mijn periode in november 2020.

“Het is dan daarna ook mooi geweest. We zijn nu bezig om binnen het bestuur bepaalde zaken en taken over te dragen en andere mensen klaar te stomen voor het bestuurswerk. Dat gaat goed, maar je moet realiseren dat het niet zomaar even iets is. Een vereniging besturen en draaiende houden, daar komt toch het nodige bij kijken”, zegt het voormalig raadslid.

Want Loes Baselier heeft binnen de club nog meerdere taken als het gaat om vrijwilligerswerk. Zo wast ze de tenues, helpt ze bij de schoonmaak van het complex en is lid van de kantinecommissie. Bovendien springt ze waar nodig nog bij als wedstrijdcoördinator. “Alles bij elkaar ben ik toch wel wekelijks een uurtje of twintig op de club te vinden of voor de club in de weer. Maar ik vind het machtig mooi om te kunnen doen. Ik vind het voetbalspelletje schitterend. Daar geniet ik van, doe zelfs ook actief mee met het wandelvoetbal. Dus naast de hand- en spandiensten als vrijwilligster ben ik ook nog óp het veld actief. Geweldig leuk om te doen.”

Net zoals ze geniet van het vrijwilligerswerk dat ze doet. Ze stopt er tientallen uren in, maar krijgt er naar eigen zeggen ook ontiegelijk veel voor terug. “Ik doe het gewoon echt heel erg graag. Als je dan de dankbaarheid ziet van de spelers, ouders en vrijwilligers. Dat is mooi. Er is ook een heel hechte onderlinge band met iedereen en dat maakt het tot een in mijn ogen prachtige vereniging.”

En waar Baselier de vereniging als prachtig omschrijft, daar mag dat ook zeker worden gezegd van de accommodatie. En juist daarvoor heeft ze zich enorm hard gemaakt, als raadslid binnen de gemeente Steenbergen. “Samen met de inmiddels overleden voorzitter Peter van Mook hebben we jarenlang hard geprobeerd om de grond aan te kopen. Steeds lukte het niet, maar toen we ineens in de coalitie kwamen met D66 kreeg ik de kans om via de politiek het te realiseren. Op zijn afscheidsdienst heb ik destijds de belofte gedaan, dat ik er alles aan zou doen om dat nieuwe complex waarheid te laten worden voor SC Welberg. En dat het dan nu jaren later is gelukt en het er op deze manier uitziet, dan is alle inspanning de moeite waard geweest. Alles puzzelstukjes vielen toen ineens in elkaar en ik ben enorm trots erop wat we met z’n allen, de vrijwilligers en met een bestuur wat lef had om financieel hun nek uit te steken, want zoiets doen je nooit alleen, hebben gerealiseerd. Prachtige velden, kantine en kleedlokalen. Ons complex ziet er piekfijn uit en het is een fijne plek om te komen.”

En dat zal Loes Baselier, wanneer haar bestuurlijke periode is afgelopen eind 2020, nog veel en vaak blijven doen. “Op zaterdag naar de kleintjes gaan kijken, schitterend vind ik dat. En dan op zondag even bij het eerste gaan supporteren en met de mensen wat bijkletsen. Dat geeft energie en daar geniet ik intens van. Elke keer opnieuw.”