Roosendaal-Anton-Verweij-HSC

Het liefst was hij er vijf seizoenen geleden al hoofdtrainer geworden, maar tweemaal bleek scheepsrecht voor Anton Verweij (41). Als nieuwe coach van HSC’28 hoopt hij het eerste team naar een hoger niveau te loodsen. Ook vindt hij het belangrijk om middenin de vereniging te staan.

Een voor een druppelen jongemannen in rode presentatiepolo’s de kantine binnen van HSC’28. Het duurt nog
een halfuur op deze zaterdagmiddag voordat het eerste team zich dient te melden voor de uitwedstrijd bij Vrederust, maar het clubgebouw wordt al voller en voller. Anton Verweij staat direct op als Het VoetbalJournaal arriveert en gaat zijn bezoek voor naar de bestuurskamer. Om 15.30 uur begint zijn wedstrijdbespreking en terwijl hij enthousiast vertelt over zijn nieuwe club, werpt de man uit Wouw veelvoudig een blik op zijn horloge. “Een interview is prima, maar afspraak is afspraak”, zegt de oefenmeester. “Mijn spelers moeten op tijd komen en ikzelf wil de boel dan niet vertragen.”

ERVARING
Anton Verweij kijkt enorm uit naar zijn derde klus als trainer. Hij begon als coach van NVS, waar hij vier seizoenen werkte, had vorig seizoen SPS onder zijn hoede en is nu dus neergestreken op dit fraaie sportpark, gelegen aan de rand van Heerle. Als het aan Verweij lag, was HSC’28 zijn eerste klus geweest als oefenmeester. Dat ging niet door. “Ik wilde graag aan de slag hier, maar het bestuur vond me destijds te onervaren. Jammer, maar inmiddels heb ik vijf volledige jaren als hoofdtrainer achter de rug. Ik ben HSC’28 altijd blijven volgen. Halverwege het vorige seizoen wist ik dat Johan Claassens ging vertrekken. Ik had nog genoeg connecties binnen de club en ditmaal had het bestuur, dat overigens volledig vernieuwd is, wel het volste vertrouwen in me. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

BIZARRE ONTKNOPING
Omdat hij met het Zeeuwse SPS vorig seizoen op zaterdag speelde, had Verweij de kans om zich vanaf januari optimaal voor te bereiden op zijn nieuwe trainersAnton Verweij: ‘HSC’28 stond al langer op mijn verlanglijstje’ klus. Die mogelijkheid liet hij niet glippen en dat is eigenlijk een understatement. “Nadat ik getekend had, heb ik alle wedstrijden gezien van het eerste van HSC’28. Ook heb ik veel wedstrijden van het tweede team geobserveerd.” Verweij was dus getuige van de bizarre ontknoping in de zondag 4e klasse B. Zijn nieuwe club eindigde met Achtmaal, Grenswachters en Gesta op een gedeelde elfde plaats, maar HSC’28 degradeerde omdat het doelsaldo slechter was dan dat van de drie andere ploegen. “Het was een teleurstellende ontknoping, maar aan het einde van de rit sta je waar je hoort te staan. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat er dit seizoen een gemotiveerde groep staat, die uit is op revanche.”

POTENTIE
Bij HSC’28 bespeurt Verweij veel potentie in zijn selectie. Omdat hij vorig seizoen veel wedstrijden heeft bekeken van zijn nieuwe team, weet de man uit Wouw precies wat zijn spelers kunnen. “Sowieso vind ik HSC’28 een hele gezellige club, met goede vrijwilligers en de accommodatie ligt er goed bij. Ik vind het ook belangrijk om direct middenin de club te staan, ik ben van plan om veel jeugdduels te bekijken en mijn gezicht te laten zien bij evenementen.” Over de ambities van zijn team is Verweij duidelijk: “We willen meedoen om promotie, dat is ons doel. Maar ik wil er vooral voor zorgen dat iedereen veel plezier heeft. We gaan lekker aanvallend voetballend, zodat de mensen die komen kijken leuke wedstrijden te zien krijgen.”