VV Noordhoek is jaar in jaar uit een van de kleinste clubs in zijn competitie, maar eindigt al seizoenen keurig in de middenmoot van de vierde klasse. Volgens de ervaren spits Anton Kouters (29) komt dat vooral door de vele arbeid die de hechte eenheid van Hans Korteweg elke zondagmiddag levert.

Een tikkeltje gelukkig promoveerde Noordhoek in het seizoen 2009/2010 naar de vierde klasse. Een club die daar oorspronkelijk recht op had besloot te switchen van het zondag- naar het zaterdagvoetbal en dus kreeg VV Noordhoek het vrijgekomen ticket voor de vierde klasse. De 29-jarige Anton Kouters speelt al sinds zijn zeventiende in het vlaggenschip van de dorpsclub en de aanvaller kan zich dat moment nog goed herinneren. “Iedereen in ons team was blij met deze kans, maar na de allereerste wedstrijd in de vierde klasse piepten we wel anders. Die verloren we kansloos met 3-0 en we dachten toen: waar zijn we in godsnaam aan begonnen?”

 Vierde klasse
De ongerustheid van Kouters en zijn kameraden was onterecht. VV Noorhoek werd dat seizoen keurig achtste en tot op heden handhaafden de rood-witten zich elk daaropvolgend voetbaljaar in de vierde klasse. Kouters vindt dit een prima prestatie van de club waar hij altijd met veel plezier komt. “Noordhoek is een kleine vereniging met weinig vrijwilligers en niet veel jeugd. Onze mogelijkheden qua spelers zijn beperkt. Ik speel al jarenlang samen met dezelfde jongens en hierdoor vormen we ook een hecht team. Technisch gezien zijn we geen wonderploeg, maar we gooien altijd veel energie in een wedstrijd. Hierdoor zijn we een moeilijk te bestrijden team.”

Jongere selectie
Kouters omschrijft zichzelf als een sterke spits die als aanspeelpunt fungeert voor zijn kameraden. Hij moet het niet van zijn snelheid hebben, maar staat vaak wel op de juiste plek in het vijandelijke strafschopgebied om een puike voorzet te promoveren tot assist. “Ik ben fysiek sterk en kan prima een bal aannemen”, aldus Kouters. “Verder moet ik het, net als mijn teamgenoten, van hard werken hebben. De hele wedstrijd ben ik aan het sleuren.” De laatste jaren is er een ontwikkeling gaande in het vlaggenschip, zo merkt de ervaren aanvaller. “Onze selectie wordt steeds jonger, veel kameraden van me zijn al lager gaan voetballen”, legt Kouters uit. Hijzelf denkt daar nog niet aan. “Ik wil nog zo lang mogelijk in het eerste spelen. Als ik fysiek zwakker word, ga ik pas denken aan de kelderklasse.”

Kouters heeft een tijdrovende baan, is pas vader geworden en runt daarnaast ook nog Bakkerij Kouters, de enige plek in het dorp waar brood wordt verkocht. Naast al die drukte komt hij erg graag bij Noordhoek, waarmee hij dit seizoen flink aan de bak moet om lijfsbehoud weer te bewerkstelligen. “De onderliggende verschillen in de competitie zijn klein en we moeten zorgen dat we uit de problemen blijven. Als iedereen een stapje extra zet, weet ik zeker dat het weer goedkomt.”

Meer informatie over VV Noordhoek? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Etten-Leur.