West-Brabant-Roosendaal-Ronald-van-Oeveren-Nieuwe-trainer-Alliance-1

RSC Alliance vaart met het vlaggenschip komend seizoen een duidelijke koers. Waar het vorig jaar nog zonder trainer zat, staat Ronald van Oeveren nu als kapitein op het dek. De liefhebber heeft zin in zijn nieuwe uitdaging.

De 53-jarige Roosendaler Ronald van Oeveren heeft de afgelopen jaren aardig wat ervaring opgedaan als trainer in het amateurvoetbal. Zo was hij oefenmeester bij Victoria’03 en Cluzona. “Nadat ik vorig jaar net voor de kerst kenbaar maakte bij Victoria’03 te stoppen, werd ik gebeld door verschillende clubs.

Dat waren veelal verenigingen uit dezelfde competitie als waarin Victoria’03 zat, de derde klasse. Aangezien ik in ploegendiensten werk en nog niet wist wat ik zou gaan doen, heb ik die afgehouden. Toen ik een paar gasten van Alliance tegenkwam, werd ik wel enthousiast.”

Hij zag namelijk dat op sportpark Kortendijk een hoop moest gebeuren. “En ik hou ervan om dingen naar mijn hand te zetten. Hier wist ik dat ik opnieuw moest beginnen, bij andere clubs is het ook maar afwachten wat voor selectie er staat na de zomer. Ik durf sowieso overal in te stappen.”

VRIENDENTEAM
Na de overstap van Alliance van zondag naar zaterdag, bleef een vriendenteam over als vlaggenschip. Jongens die niet heel fanatiek trainden, wisselden zodat iedereen aan spelen toekwam en trainden zonder oefenmeester.

“Ze trainden helemaal niet of deden één keer in de week een rondootje en een partijtje. Daardoor kampen veel jongens nu met een achterstand, ook de spelers die uit lagere elftallen erbij zijn gekomen. Het zal allemaal veel tijd gaan kosten, maar ik hoop dat ik de juiste snaar kan raken.”

Van Oeveren is in ieder geval al ‘blij verrast’ door de voorbereiding. “De jonge gasten die erbij zijn gekomen trainen en spelen goed. We zijn gericht aan het werken, alles op poten aan het zetten en trainen twee keer per week. Ook hebben we nu een keeperstrainer, een vlagger, een leider en een trainer voor het tweede. Dat is heel belangrijk.”

UITSTRALING
Over een concrete doelstelling laat hij zich nog niet uit. “Dat kan niet, zo goed ken ik de tegenstanders nog niet. Ik zie dat Baronie een nieuw en heel goed elftal heeft, Internos heeft zich versterkt en PCP en Boeimeer zijn ook pittige tegenstanders. We moeten gewoon hopen dat we iedereen fi t kunnen houden en elke week genoeg mensen hebben voor 1 en 2. Ik hoop ook dat we verzorgd voetbal kunnen spelen, een positieve uitstraling laten zien en daarmee meer jongens terug naar Alliance lokken.” Maar voetbal is voor Van Oeveren bovenal nog altijd plezier. “Ik hou gewoon van het spelletje, ben een liefhebber. En het is alleen maar mooi als mijn training en manier van spelen bij de jongens aanslaat.”