west-brabant-ahmed-kasmi-groen-wit

Wie het Haags sportpark opwandelt, heeft een grote kans om daar Ahmed Kasmi (40) tegen het lijf te lopen. De goedlachse trainer is namelijk elke dag van de week aanwezig bij RKSV Groen-Wit, waar de oud-NAC’er zich bekommert om zowel de JO19-1 het tweede en eerste team van de club uit Princenhage.

Ahmed Kasmi kent iedereen bij GroenWit en iedereen bij Groen-Wit kent hem. Als is er vrijwel niemand die de geboren Bredanaar bij zijn voornaam noemt. Bij de multiculturele club staat hij bekend als ‘Kas’ een naam waar de trainer ook graag naar luistert. Ook zijn er behoorlijk wat spelers die naar hem luisteren, want Kasmi is hoofdcoach van zowel de JO19-1 als van GroenWit 2 en daarnaast is hij de rechterhand van Martijn van Galen, die eindverantwoordelijk is voor het vlaggenschip van de derdeklasser. “Soms is het haasten op zondag om op tijd aan te sluiten”, zegt Kasmi. “Door verre uitwedstrijden in Zeeland moest ik vorig jaar een paar duels missen van het eerste, daar baalde ik flink van. Het liefst ben ik altijd aanwezig”, zegt de clubman.

VOLLE KALENDER
De kalender van Kasmi is zoals gezegd groen en wit gekleurd. Maandagavond en woensdagavond traint hij de JO19-1 en dinsdag en donderdagavond leidt hij de oefensessies van het tweede. Op vrijdagavond kijkt ‘Kas’ graag toe als teams daar een balletje trappen op het Haags sportpark en zaterdag en zondag focust de Bredanaar zich op de wedstrijden van zijn drie teams. Tijd voor andere hobby’s heeft de Bredanaar niet, maar dat vindt hij niet erg. “Ik heb veel liefde voor GroenWit. Oorspronkelijk was ik overigens alleen trainer van de JO19 en assistent van het eerste. Toen het tweede geen trainer meer had, heb ik die taak ook op me genomen”, zegt hij. “Dat is een leuke, maar geen gemakkelijke job. Als Martijn spelers nodig heeft voor het eerste, moet ik namelijk mijn hele opstelling omgooien. En dan spelen we met het tweede ook nog eens in de eerste klasse tegen veel grotere clubs als Jeka en VOAB. Het is een uitdaging, maar we spelen erg goed, technisch voetbal. Daar ben ik trots op.”

ARJEN ROBBEN
Kasmi was een getalenteerde verdediger, die op zijn zestiende bij Groen-Wit werd opgepikt door NAC. Van 1998 tot en met 2001 stond hij onder contract bij de profclub, waarvoor hij in totaal ongeveer tien duels speelde. “Ik heb het kampioenschap in de Toto Divisie meegemaakt, dat was heel gaaf”, zo herinnert Kasmi zich. “Bovendien was ik de directe tegenstander van Arjen Robben toen hij op 16-jarige leeftijd debuteerde bij FC Groningen.” Na en jaartje RBC Roosendaal en een periode bij Baronie keerde Kasmi terug bij Groen-Wit, waar hij met het vlaggenschip nog vele mooie jaren beleefde.

Tegenwoordig is hij alleen nog maar actief als trainer van Groen-Wit. “Ik hoop mijn spelers een plezier te doen met mijn trainingen en uiteraard hoop ik dat ze vee leren”, zegt Kasmi. Bij de club zegt iedereen tegen ‘Kas’ dat ze hem in de toekomst als hun ideale hoofdtrainer zien. Hoe denkt de hoofdpersoon daar zelf over? “Ik moet dan eerst de juiste diploma’s halen, maar het lijkt me een mooi plan.”

Wil je meer informatie over de club Groen-Wit? Klik hier.
Lees hier de krant van Breda.