west-brabant-wout-horsten-adriaansen-vv-bavel

Wout Horsten en Robin Adriaansen maken een mooie eerste seizoenshelft mee in Bavel. De eerste en tweede aanvoerder hoopten dit seizoen om de bovenste plekken te strijden, maar de eerste helft van het voetbaljaar heeft ook hun verwachtingen tot nu toe overtroffen.

Voetbalvereniging Bavel kende een chaotische zomer. Trainer Osman Erbas verliet de club halverwege juni voor Dongen, waardoor de groen-witten halsoverkop op zoek moesten naar een nieuwe oefenmeester. Die werd begin juli gevonden: Coen Rijppaert vult de functie dit seizoen in. En dan doet de trainer met verve, zo merken aanvoerders Wout Horsten (26) en Robin Adriaansen (31).

“Coen heeft de winnaarsmentaliteit in ons team gebracht, dat we echt alles voor de drie punten moeten doen”, vertelt Adriaansen. Beide aanvoerders merken dat die insteek nu al zijn vruchten afwerpt. “We zijn dit seizoen heel goed in het ombuigen van wedstrijden, schieten niet in de stress als we op achterstand komen. Het vertrouwen is heel groot.”

GEWAAGD
In de voorbereiding op het seizoen durfde slechts één speler in de selectie de ambitie uit te spreken om voor het kampioenschap te gaan, de rest had het over een plek in de top drie of top vijf. “Je merkt dat onze spelersgroep dit seizoen heel erg aan elkaar gewaagd is. We hebben achttien man die in de basis kunnen starten”, aldus Adriaansen. Horsten knikt. “Met Niek Akkermans en Shane Laurens hebben we er twee versterkingen bijgekregen, spits Sander van Gils zit een half jaar in het buitenland. Verder is de groep hetzelfde gebleven, maar we zijn allemaal een jaar verder en wat slimmer geworden.” De captain merkt een mentaliteitsverandering bij Bavel. “Vroeger kwamen ploegen hier nog weleens naartoe met de instelling: we gaan even de drie punten ophalen. Nu is dat anders, we zijn een lastige tegenstander geworden.”

Beide heren spelen hun hele leven al in het tenue van Bavel. Adriaansen maakt inmiddels vijftien jaar deel uit van de selectie en heeft de groei van de vijfde naar de derde klasse meegemaakt. “Ik ben nooit gedegradeerd en twee keer gepromoveerd”, vertelt hij trots. “Je merkt dat de hele club is gegroeid, alles is beter geregeld dan vijftien jaar geleden. Denk dan bijvoorbeeld aan een vaste fysiotherapeut voor het eerste. De randzaken zijn in orde.” Daarnaast is het ledenaantal van de club gestegen. “Dankzij de nieuwbouwwijk Nieuw Wolfslaar hebben we flink wat aanwas gekregen, vooral in de jeugd. Die spelers worden nu langzaamaan oud genoeg om door te stromen naar de senioren.”

KAMPIOENSCHAP
En toch blijft het die gezellige dorpsclub, merken Adriaansen en Horsten. De sfeer is gemoedelijk en dezelfde gezichten als tien jaar geleden staan ook nu langs de lijn. Voor hen zou een kampioenschap geweldig zijn. “Ik denk dat wij klaar zijn voor de tweede klasse. Als je er halverwege het seizoen zo goed voor staat, moet je ook vol voor het kampioenschap gaan”, aldus Adriaansen. Of hij volgend jaar nog in het eerste speelt, weet hij niet. “Ik twijfelde vorig seizoen al, maar toen heeft onder andere Wout me kunnen overtuigen om nog te blijven. Ik wilde graag voor een prijs spelen. Ik denk dat dit mijn laatste jaar is.” Horsten: “Onderstreep dat ‘ik denk’ maar.” Adriaansen: “Ik heb veel last van mijn lichaam op maandag en dinsdag, dan merk je dat je wat ouder wordt. En er is een leuk lager elftal met oud-ploeggenoten, waarin ik terecht kan. Ik wil de keus ook zelf maken, niet op een gegeven moment van anderen horen dat het misschien beter is om te stoppen. Maar mochten we promoveren, dan weet je het nooit.”

Wil je meer informatie over de club Bavel? Klik hier.
Lees hier de krant van Breda.