Voor het eerst in de clubgeschiedenis telt VVR in elke jeugdcategorie één meisjesteam. Bij de hechte dorpsclub zijn ze logischerwijs enorm blij met dit succes. “Het is mooi hoe deze tak is gegroeid”, zegt Corné de Vooght, meisjescoördinator van VVR.

VVR telt twee dameselftallen en vijf meisjesteams die meedoen aan de KNVB-competities. Naast de twee seniorenteams komen de jeugdteams MO19, MO17, MO15, MO13, MO11 en MO9 uit in de diverse competities van de KNVB. Bij de meeste clubs voetballen meisjes die jonger zijn dan die leeftijd samen met jongens, maar VVR heeft sinds enkele seizoenen ook een MO9-team. Dit betekent dat meiden die lid worden, direct in een team met alleen meisjes spelen. “De ervaring leert dat ze dat heel prettig vinden”, vertelt Corné de Vooght. “Jongens en meisjes trainen wel samen, maar qua wedstrijden houden we ze gescheiden. De KNVB heeft geen aparte MO9-competitie, maar gemengde competities. We streven er echter naar dat ons team wel wedstrijden speelt tegen regioclubs die ook een MO9team hebben”, legt de coördinator meisjesvoetbal uit.

VVR heeft zo’n 30 dames die op zondag verdeeld over twee teams hun duels spelen en de jeugdafdeling telt inmiddels zo’n 70 meisjes. Het meidenvoetbal heeft volgens De Vooght door de goede prestaties van de Oranje Leeuwinnen een vogelvlucht genomen. “Bij VVR plukken we hier de vruchten van. Meiden nemen graag vriendinnen mee en langzaam zien we complete vriendinnenelftallen ontstaan binnen de club. Het verloop is ook beperkt: de sfeer is goed en de meiden worden getraind en begeleid door de juiste mensen. Onze trainers en leiders zorgen ervoor dat de balans tussen plezier en prestaties erg goed is. Bovendien zijn de materialen en faciliteiten bij VVR top.”

De Vooght denkt dat het bevorderlijk is voor de doorstroming van talenten dat VVR in elke jeugdcategorie voortaan één team heeft, maar benadrukt dat de club ieder meisje met open armen ontvangt. “Sommige teams zitten krap in het aantal spelers, dit seizoen zullen de elftallen elkaar af en toe moeten ondersteunen. Als coördinator is het mijn taak om ervoor te zorgen dat dit soepel verloopt. Ik heb er vertrouwen in dat dit goedkomt. Maar we verwelkomen graag nieuwe speelsters, want de teams zijn niet heel breed.