Vanavond om 21.00 uur staat de Europa League finale op de planning. De finale van het tweede Europese toernooi wordt afgewerkt in Sevilla in het stadion Pizjuán. Bij beide elftallen zijn Nederlanders op jacht naar de cup. Aan de kant van Frankfurt is dat de spits Sam Lammers en aan de kant van de Rangers is dat hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Europees succes kennen beide ploegen maar in kleine maten. De Duitsers hebben de UEFA Cup gewonnen, dat is hoe we nu de Europa League kennen. De Rangers hebben in 2007 nog in de finale gestaan, deze is echter wel verloren gegaan aan Zenit. De Schotten hebben wel de Europa Cup II gewonnen, dit Europese toernooi was bedoeld voor de bekerwinnaars, anno 2022 bestaat dit toernooi niet meer.

Voordat de wedstrijd begint, duiken we even kort in de statistieken van beide ploegen, om te beginnen met de club uit Duitsland. De Duitsers hebben 12 wedstrijden afgewerkt in de Europa League. De hoofdmacht van Frankfurt heeft nog geen wedstrijd verloren, maar wel vijf keer gelijk weten te spelen. In deze 12 wedstrijden heeft de keeper 12 doelpunten om zijn oren gekregen, maar ze maakten dit toernooi er wel twintig. Dit betekent 1.67 goals per wedstrijd. Van gele kaarten pakken zijn de spelers van Frankfurt niet vies. In totaal namen ze namelijk 31 kaarten in ontvangst, dit staat gelijk aan 2.59 kaart per wedstrijd, daar zitten de twee rode kaarten niet bij gerekend.

Van Frankfurt maken we het sprongetje naar de statistieken van de Rangers. Zij hebben twee wedstrijden méér afgewerkt, 14 in totaal. Dit komt door de voorronde die de Schotten hebben doorlopen. De club uit Glasgow heeft wel vijf wedstrijden meer verloren. Hier staan wel drie gelijkgespeelde wedstrijden tussen en zes overwinningen. Kaarten pakken doen ze wat minder, de heren uit Schotland pakten 24 gele kaarten per wedstrijd. Dat staat gelijk aan 1.72 gele kaart per wedstrijd plus één rode kaart.

Het strijdtoneel is gelegen in Sevilla in het stadion Pizjuá, het stadion dat in 1956 is gebouwd kan plaats geven aan 60.000 supporters. Beide clubs mogen maar vierduizend kaarten verdelen onder haar eigen supporters, ook zullen er nog wat kaarten in de vrije verkoop gaan. Wie de favoriet is, is volledig aan jou, veel kijkplezier!

Klik op VoetbalJournaal voor onze laatste artikelen.