Elftal-teamsport

In een elftal zitten allerlei typetjes in een elftal. Al deze verschillende typetjes maken vaak wel een elftal. Denk hierbij aan de grapjas die nooit een grapje heeft gemaakt waar iemand moest glimlachen of de grote, kleine speler van de derde helft. Wij nemen u mee naar deze kenmerkende typetjes.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

“De grapjas”

De grappigste van het stel, althans dat vindt diegene vooral zelf. Hij pakt iedere kans aan om ene grap te maken en iemand even te kaken te zetten. Echter lukt dit zelden, maar toch als deze speler er niet is mis je hem. Vaak omdat het toch gewoon lachen is met die gast.

“De tank”

De tank, dan hebben het over zijn inhoud in de derde helft. Deze speler rolt het volledige team op met zijn kwaliteiten. Vaak zijn deze types wel de zwakke schakels in de eerste twee helften, ze laten vaak een mannetje lopen en zijn niet de snelste. Maar maakt dat nou echt uit, want iedereen vindt de tank van het elftal geweldig.

“Wannabee Ronaldo”

Deze sterspeler kan je vinden op de links of recht buiten positie. Hij maakt elke actie minimaal vier scharen, tijdens deze scharen scheurt hij ook bijna vijf keer zijn enkelbanden af. Dan hebben het nog niet gehad over het zeer beroerde schot van deze “elegante speler”, want dat is namelijk om te gieren. Je ziet het namelijk alweer helemaal voor je. Hij speelt met geluk een mannetje uit en denkt: ik neem die bal is lekker op de pantoffel. En ja hij vliegt torenhoog over.

“De druktemaker”

Dit typetje is negentig minuten lang aan het sleuren, druk aan het doen, niet alleen tegen zijn teamgenoten maar ook tegen de scheidsrechter. Als de scheidsrechter namelijk een foutje maakt laat hij dit hem haarfijn weten. Of hij dan rustig reageert ligt er dan ook aan hoeveel het staat in de wedstrijd. Omdat deze speler altijd druk aan het doen is loopt hij ook vaak genoeg tegen een gele kaart aan.

Klik op VoetbalJournaal voor meer artikelen.