Hercules stapt zondag in de bus voor een rit van 156 kilometer naar het Zeeuwse Goes waar VV GOES de tegenstander is.

VV GOES staat voor Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk. De club werd in 1895 opgericht. Frans de Munck is het bekendste lid dat ooit bij GOES voetbalde. De Munck werd als jochie lid bij GOES, aanvankelijk als voetballer, maar toen hij op 11-jarige leeftijd zijn knie verdraaide, is hij gaan keepen. De Munck groeide uit tot de beste keeper van Nederland, kreeg de bijnaam De Zwarte Panter en werd met DOS kampioen van Nederland. Hercules en GOES zijn onbekenden voor elkaar. De eerdere wedstrijd in Utrecht werd afgelast. GOES promoveerde uit de hoofdklasse en maakte een flitsende start in de derde divisie. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen. Daarna kwam de klad er een beetje in, maar de Zeeuwen doen het met een zesde positie nog altijd goed en staan er beter voor dan Hercules. GOES heeft 39 punten uit 25 wedstrijden binnengehaald, Hercules heeft 30 punten uit 23 wedstrijden.

GOES is de laatste weken in goede doen, want het won de afgelopen drie duels. Vorige week won GOES met 0-4 bij Quick’20. Hercules had vorige week de kans om voorlopig afstand te nemen van de gevarenzone, maar door de nederlaag (0-1) tegen HSC’21 moeten we weer naar beneden kijken. Het verschil met de streep die verplicht tot het spelen van promotie-degradatie play-offs bedraagt twee punten met weliswaar een wedstrijd minder gespeeld dan concurrent EVV. Dat we strijden om lijfsbehoud wil er bij sommige spelers nog niet in. Op de radio en in de krant konden we weer waarnemen dat de streep nog geen issue is. We hebben teveel kwaliteit klinkt het geregeld. Dat is ontegenzeggelijk waar, maar de realiteit is ook dat we al een paar maanden niet wegkomen uit de gevarenzone. Het zal naar verwachting de komende weken ongekend spannend blijven in de derde divisie, omdat de verschillen zeer klein zijn in kwaliteit en in punten.

Trainer Jochem Twisker kan komende zondag niet beschikken over de geblesseerden Loed Keizer, Luc den Otter, Colin Broers en Zackaria Doumajd. Conner Blote is afwezig vanwege een buitenlandse stage in Finland. De wedstrijd van aanstaande zondag staat onder leiding van Roel van der Werff. De ervaren leidsman uit Druten wordt geassisteerd door Art Zoutendijk en Bayram Cakir. Van der Werff was dit seizoen tweemaal eerder de arbiter bij Hercules. Opmerkelijk tweemaal betrof dit een uitduel, OSS 20 (0-2) en EVV (1-1). Van der Werff had dit seizoen eenmaal vv GOES onder zijn hoede, eind december in de thuiswedstrijd tegen vv UNA (2-3)

De wedstrijd aanstaande zondag begint om 14:00 uur op sportpark Het Schenge in Goes.