Meiden hebben in korte tijd het voetbal veroverd. Er is vrijwel geen voetbalvereniging meer die niet beschikt over meidenleden, zo ook bij Sportlust ’46. “Voetbal is de snelst groeiende sport onder de meiden. Veel verenigingen in Nederland hebben één of meer specifieke meidenelftallen in de competitie zitten”, aldus Daniëlle Blonk die het project namens de club aanstuurt.

“Sportlust ’46 wil waar mogelijk elk meisje laten voetballen op haar eigen niveau en leeftijd, rekening houdend met haar beleving en ambitie. Deze behoefte wordt hierbij centraal gesteld. Daarom zullen er met ingang van aankomend seizoen één of meerdere meidenteams starten. Binnen Sportlust ‘46 hebben we hierin al diverse stappen gezet, er is een goed kader aanwezig”.

“Er zijn mogelijkheden om trainers op te leiden en er komen duidelijke teamafspraken. Zo wordt er een aantrekkelijk en divers voetbalaanbod aangeboden. Naast het voetbal bieden we ook andere activiteiten aan voor de meiden. Het bestaande dames team van Sportlust ’46 zal de meiden uiteraard ook gaan ondersteunen”., aldus Daniëlle.

De officiële aftrap van het meidenvoetbal zal vrijdag 22 maart zijn. De club organiseert dan, onder leiding van de trainer van de huidige dames selectie, een voetbalclinic voor meiden. Deze zal om 19.00 uur starten en is vrij toegankelijk. Heb je interesse? Je kunt gewoon komen, vooraf aanmelden is niet nodig. Heb je vragen over de clinic of over de andere mogelijkheden die we bieden? Neem dan contact met ons op via meisjesvoetbal@sportlust46.nl.

Foto: Justin Egberts